Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat is de kans voor RFID in de AGF-sector?

Tholen - Tijdens het Automatiseringsseminar van Commit-IT gaf Auxcis een presentatie over de kansen van RFID in de AGF-sector. Aucxis biedt onder meer totaaloplossingen voor het automatiseren van alle veiling- en verkoopgerelateerde processen, zoals aanvoer, verkoop, administratie, logistiek, bewaring en alle randprocessen. "Meer dan 150 veilingen en verkooporganisaties gebruiken een Aucxis E-trade systeem voor de verkoop van hun producten", vertelt Patrick Catthoor. "We hebben 80-85% van deze markt in handen, niet alleen in Nederland en België, maar wereldwijd. LAVA, de overkoepelende organisatie van Belgische groente- en fruitveilingen is één van onze aandeelhouders."



RFID (Radio Frequency IDentification) is een technologie de gebruik maakt van een radiosignaal voor de identificatie en tracking en tracing van objecten of personen.
De informatie bevindt zich op een RFID-tag, ook RFID-chip genoemd. Aucxis levert RFID-oplossingen op drie niveaus, namelijk datacollectie, dataverwerking en datamanagement. "Er bestaan tal van RFID-producten op de markt, maar RFID is geen 'plug en play'technologie. Als onafhankelijke RFID-integrator identificeren wij, in fucntie van de behoefte van de klant, de meest geschikte RFID-componenten voor het te automatiseren bedrijfsproces."

Voor de Belgische groentenverwerker Ardo ontwikkelde Aucxis onder meer een oplossing om een dagelijkse overzicht van het aantal containers en hun locatie te krijgen. De geografische van elke container wordt gevisualiseerd in de Acxis track- en trace-applicatie. Elke container werd uitgerust met een compacte, uiterst gevoelige actieve GPS-tracker met ingebouwde antenne en autonome batterij met een levensduur van minimaal zeven jaar.

In Nederland ontwikkelde het bedrijf voor Veiling Zaltbommel onder meer een aanvoerapplicatie, waarbij de medewerkers van Veiling Zaltbommel tijdens het invoeren van palloxgegevens, labels kunnen afprinten. Tijdens het printen wordt de RFDI-tag, die zich in het label bevindt, geprogrammeerd door de printer. Elke pallox wordt voorzien van een RFID-label, dat eveneens telersinformatie bevat en een barcode als back-up. De tages worden gelezen en geregistreerd door de readers en de windows-terminals die zich op de heftrucks bevinden. Via deze RFID-detectie vanop de heftruck, wordt elke beweging van een pallox geregistreerd. In de gangen en aan de celingangen werden tags in de vloer aangebracht die door de reader in de heftruck worden gelezen ter detectie van de locatie van de heftruck. Hierdoor beschikt de veiling ten allen tijde over nauwkeurige informatie over het aantal palloxen dat zich in elke cel bevindt en over de bewaarperiode van elke pallox.

Voor meer informatie:
Aucxis cvba
Zalvelstraat 40
9190 Stekene, België
Tel: +32 3 790 17 17
Fax: +32 3 790 17 18
info@aucxis.com
www.aucxis.com