Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi wil 900 nieuwe winkels openen in de VS

Supermarktdiscounter Aldi is in de Verenigde Staten van plan om zo'n 5 miljard dollar te investeren in 900 nieuwe winkels en de renovatie van enkele honderden bestaande vestigingen. Tegen het einde van 2022 wil het Duitse concern op deze manier 2.500 locaties hebben in de VS, melden Amerikaanse media maandag. De uitbreiding moet werkgelegenheid creƫren voor 25.000 mensen.

Aldi, dat al sinds 1976 actief is in de VS, heeft nu ongeveer 1.600 Amerikaanse vestigingen, maar veel Amerikanen kennen de keten nog niet goed. Een forse uitbreiding moet hier verandering in brengen.

De investering van Aldi is onderdeel van een bredere trend. Zo opent de Duitse branchegenoot Lidl toevallig deze donderdag de eerste tien winkels in de VS als onderdeel van een expansieplan voor de komende jaren.

Felle concurrentiestrijd

Verwacht wordt dat al deze uitbreidingsplannen van de Duitse discounters voor een felle strijd gaan zorgen in de Amerikaanse supermarktsector. Lidl en Aldi claimen producten fors goedkoper aan te kunnen bieden, vergeleken met de Amerikaanse concurrenten.

Marktleider Wal-Mart, de grootste supermarktketen ter wereld, loopt al vooruit op de concurrentiestrijd. In elf staten wordt getest met lagere prijzen en ten opzichte van de concurrentie probeert Wal-Mart 15 procent goedkoper te zijn.

Bron: NU.nl
Publicatiedatum: