Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Britse verkiezingsuitslag verlengt onduidelijkheid

Kwart ondernemers ondervindt hinder onzekerheid Brexit

De uitslag van de verkiezingen in Groot-Brittannië betekent mogelijk nog langer onzekerheid voor Nederlandse ondernemers. Dit stelt ondernemersvereniging evofenedex in een eerste reactie op de Britse verkiezingsuitslag.

Onduidelijk

Premier Theresa May verloor met haar Conservatieve Partij de meerderheid in het parlement. Hoewel de premier wil dat de onderhandelingen doorgaan zoals gepland, is het onduidelijk of zij de 'harde' brexit nu nog door kan zetten. De Labour-partij van Jeremy Corbyn, die een 'zachte' brexit voorstaat, won zetels.

Banen
In Nederland zijn zo'n 300.000 banen gemoeid met de handel met de Britten. evofenedex, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, wil daarom wil daarom dat een nieuw akkoord tussen de Europese Unie en Groot-Brittannië de im- en export zo eenvoudig mogelijk houdt. De onderhandelingen tussen Brussel en Londen zouden volgende week starten. Omdat het onduidelijk is of deze besprekingen nu nog doorgaan, blijven ondernemers mogelijk langer in onzekerheid. Op 15 juni organiseert evofenedex een brexit-bijeenkomst om aangesloten bedrijven van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te brengen.

Zorgen

In februari bleek uit een rondgang van evofenedex langs aangesloten bedrijven dat zij zich vooral zorgen maken over complexere douaneprocedures, meer administratieve rompslomp, hogere invoerrechten en vertragingen aan de grens. Een kwart van de ondernemers ondervindt nu al hinder door de onzekerheid over de Brexit – zo stellen Britse partners beslissingen of investeringen uit.

Bron: EVO

Publicatiedatum: 12-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: