Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dansk Supermarked neemt 81 Kiwi-winkels over

Zweden: omzetstijging ICA

Dansk Supermarked neemt 81 Kiwi-winkels over
De Deense keten Dansk Supermarket is van plan om de leasecontracten van 81 Kiwi-vestigingen van concurrent Dagrofa over te nemen. Ongeveer de helft van deze vestigingen worden gerenoveerd tot Netto-winkels. De rest wordt volgens een verklaring van Dagrofa door Dansk Supermarked in leasecontracten overgedragen aan andere retailers. (esmmagazine.com)

India: Grofers getroffen door staking van telers
De Indiase online thuisbezorg-startup Grofers heeft twee dagen lang het aantal leveringen van groente en fruit moeten verminderen. De aanvoer van groente en fruit was bemoeilijkt door een aanhoudende staking bij telers. Ook heeft Grofers een aantal producten uit het assortiment moeten verwijderen, omdat deze in Mumbai niet meer beschikbaar waren. "De leveringsketen werd niet alleen getroffen bij winkels, maar ook bij mandi's (traditionele groothandelaren). Omdat we onze versproducten direct van telers kopen bij mandi's, hadden we ook te maken met tekorten in Mumbai en Puune. Het aantal verwerkte bestellingen was op 3 en 4 juni beperkt," aldus Pavitra Agarwal van Grofers. (medianama.com

X5 opent vestigingen bij Russische bus- en treinstations
De Russische X5 Retail werkt samen met het investeringsbedrijf Marathon Group en het private-equityfonds Acmero Capital om supermarkten te openen bij knooppunten voor verkeer en het openbaar vervoer. De retailer wil voor eind 2021 tussen de 600 en 1.000 vestigingen openen bij trein- en busstations, luchthavens en locaties langs snelwegen. De vestigingen zullen een combinatie bevatten van Pyaterochka-supermarkten, drogisterijen van Marathon, catering van Acmero en faciliteiten als kluisjes en pinautomaten. (esmmagazine.com)

Zweden:  ICA heeft omzetstijging in mei

De like-for-like-omzet van de Zweedse retailer ICA steeg in mei met 2,4% tot SEK 9,754 miljard (€999,2 miljoen). De sterkste groei in like-for-like-omzet werd met 3,3% gezien bij de afdeling Maxi ICA Stormarknad. De afdelingen ICA Kvantum en ICA Supermarket hadden ieder een omzetgroei vn 2,4%, terwijl de omzet van ICA Nära toenam met 1,2%. (esmmagazine.com)

VS: Village heeft winst- en omzettoename in derde kwartaal

Village Super Market had in zijn derde kwartaal een bescheiden stijging in winst en vergelijkende winkelomzet. De retailer wist in deze periode zijn kosten te verminderen en meer omzet te genereren met nieuwe en heropende winkels. Hierdoor kon er worden gecompenseerd voor de nieuwe concurrentie en prijsdeflatie. De omzet steeg met 1,1% tot $392 miljoen (€350,8 miljoen). De vergelijkende winkelomzet steeg eveneens met 1,1%.  (supermarketnews.com)

Trader Joe-imitator sluit winkel

Pirate Joe's, een retailer in Vancouver in Canada die er om bekend staat om huismerkproducten van Trader Joe's door te verkopen, wordt na een langdurige rechtszaak gedwongen om zijn winkel te sluiten. Trader Joe's heeft zelf geen vestigingen in Canada, maar daagde Pirate Joe's-eigenaar Michael Hallatt voor de rechtbank omdat de producten die door Pirate Joe's werden verkocht niet volgens de standaard van Trader Joe's werden verwerkt. (progressivegrocer.com

Tops heeft minder omzet in eerste kwartaal
Tops Markets zag zijn vergelijkende winkelomzet in het eerste kwartaal afnemen met 3,4%. De reden hiervoor is de afname in winkelverkeer, aldus Supermarket News. Tops verklaarde ook dat er minder omzet werd verkregen in verband met prijsdeflatie en doordat de subsidies van het Supplemental Nutrition Assistance Program zijn verlaagd. Tops-CEO Frank Curci zegt echter dat er aan het eind van het volgende kwartaal verbeterd resultaat te zien zal zijn dankzij nieuwe promotieacties. (fooddive.com)


Publicatiedatum: 12-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: