Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Kenia wil grotere volumes mango's voor Europa produceren

Het Keniaanse bedrijf Keitt is een bekende producent en exporteur van diverse mangorassen naar het Midden-Oosten, met name de Verenigde Arabische Emiraten. Algemeen directeur Asif Amin vertelt over de wijze waarop het bedrijf zaken doet en geeft zijn ideeën over de huidige ontwikkelingen binnen de sector. Asif legt uit dat zijn bedrijf een aantal teeltbedrijven bezit en daarnaast werkt met gecontracteerde producenten om aan de wereldwijd groeiende vraag naar mango's te kunnen beantwoorden. 

In het Midden-Oosten, waar Keitt met name mango's van het ras Apple afzet, is de concurrentie van Egyptische mango's groot, die doorgaans 50% goedkoper zijn. Asif legt uit dat Egyptische mango's zo laag geprijsd zijn vanwege de nabijheid van de markt en de betere logistieke toegankelijkheid van Egypte tot markten in het Midden-Oosten. In Egypte worden ook veel Keitt en Kent mango's geproduceerd die zeer populair zijn voor sappen. Hij voegt er aan toe dat zijn bedrijf ook op de interne markt in Afrika veel concurrentie heeft te duchten, onder meer van producerende landen als Ghana. De producent heeft echter geen concurrentie vanuit Zuid-Amerika en Azië te vrezen vanwege de verschillende seizoenen.
 

 
Asif vertelt dat zijn bedrijf nog niet klaar is om zijn exportactiviteiten uit te breiden naar de Europese markt. We moeten de hiervoor noodzakelijke fytosanitaire vergunningen en certificaten nog regelen zodat we zeker weten dat ons bedrijf aan alle Europese standaarden voldoet. We moeten eveneens met onze telers samenwerken om grotere volumes Kent en Keitt te produceren omdat deze rassen veruit favoriet zijn op de Europese markt."

De vooruitzichten voor de mangosector zijn veelbelovend omdat de vraag blijft toenemen. Asif laat weten dat hij op korte termijn geen grote veranderingen verwacht in de mangotrends in Afrika. Hij raadt lokale telers aan om beide rassen te telen om te kunnen garanderen dat Kenia zijn leidende positie in deze regio behoudt. 

 

Voor meer informatie: 
Aisf Amin
Keitt Exporters Limited (Kenya)
Tel: +254-20-2338176
Fax: +254-20-2338175
Email: asif@keitt.co.ke
www.keitt.co.ke

Publicatiedatum: 12-6-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: