Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tweede NKA bijeenkomst toont werkzaamheden als kwaliteitsmanager

Donderdag 1 juni vond de tweede NKA bijeenkomst plaats van dit jaar. Omdat aanvang met lunch de laatste keer goed was bevallen, is dat concept behouden gebleven en vond de lunch dit keer plaats bij Van der Valk in Zaltbommel.  

 

Na de lunch werd de groep uitgenodigd door een enthousiaste chef kok om een kijkje te nemen in de open keuken van dit vernieuwde Van der Valk hotel. Hij liet van alles zien en gaf veel uitleg en informatie; van keukenapparatuur, werkwijze, koelcellen, HACCP systeem, afvalverwerking, temperatuurregeling in het kader van voedselveiligheid, tot zelfs inzage in de laatste audit rapporten. De groep heeft een zeer goed beeld kunnen vormen van het reilen en zeilen en de werkzaamheden in een keuken van een hotel/restaurant.  

Na de rondleiding is men richting het kantoor van N&S gegaan dat een aantal meter verderop ligt. Leo de Jong, directeur ICT en kwaliteit van Scherpenhuizen gaf daar een presentatie. Hij toonde het nieuwe pand van Scherpenhuizen en deelde informatie over innovaties en ontwikkelingen waar zij gebruik van maken of gaan maken in het kader van duurzaamheid. Ook heeft hij cases voorgelegd waardoor levendige discussies ontstonden.

Tot slot nam Mathijs Brink van N&S nog even de gelegenheid om iedereen te informeren over de Dutch School of Quality. Een initiatief van N&S, HAS Hogeschool en KTBA. Hij heeft uitleg gegeven over de leergangen en de modules die door kwaliteitsprofessionals gevolgd kunnen worden. Met de Dutch School of Quality biedt N&S, HAS en KTBA een leerplatform aan waar theorie en praktijk elkaar ontmoeten en aanvullen.

Op de hoogte blijven
Het vak van kwaliteitsmanager in de AGF wordt steeds complexer. Naast alle certificeringsperikelen zijn er ook altijd weer ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen, residuen, microbiologie, en dergelijke. Het is dus erg belangrijk om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen die er zijn. Daarnaast hebben we in onze branche allemaal te maken met bijvoorbeeld tijdsdruk en het spanningsveld tussen kwaliteit en commercie.

Om je functie als kwaliteitsmanager professioneel uit te kunnen voeren is enerzijds kennis erg belangrijk. Daarnaast is een netwerk van collega's en andere mensen in het vakgebied onmisbaar. Om hier een invulling aan te geven is het initiatief genomen om het Netwerk Kwaliteitsmanagers AGF (NKA) op te richten. Concreet betekent dit het volgende:

Vier keer per jaar een bijeenkomst van circa 15.00 tot 18.00 uur. Deze bijeenkomsten worden als volgt gepland:
  • Een bijeenkomst gekoppeld aan een evenement zoals het AGF seminar (september 2016)
  • Een bijeenkomst op kantoor bij N&S met diverse gastsprekers (januari 2017)
  • Een bedrijfsbezoek bij een AGF bedrijf (juni 2017)
  • Een bedrijfsbezoek bij een niet-AGF bedrijf (november 2017)
Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door Natasja Jacobs en Peter van der Veeken van N&S Quality Consultants. Om een en ander te kunnen financieren wordt een bijdrage van 295 euro per persoon per jaar gevraagd. Aanvullend kunnen er door het NKA door het jaar heen bijvoorbeeld ook (management)trainingen georganiseerd worden.

Voor meer informatie:
office@ns-quality.nl
T: 0418 – 57 58 59.

Publicatiedatum: 9-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: