Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opening kersenseizoen in Cothen

Donderdag 8 juni is het eerste mandje kersen uitgereikt in de hoogstamboomgaard van FruitMasters-telers familie Vernooij in Cothen. De uitreiking van de eerste mandjes kersen symboliseert het begin van het kersenseizoen.


De eerste kersen van het seizoen

"De kersentijd is weer aangebroken", aldus Leonard Kampschöer van FruitMasters. "Onze kersentelers hebben een spannende tijd achter de rug door een aantal nachten met vorst in het voorjaar. Gelukkig kunnen ook dit jaar consumenten genieten van de Hollandse kersen. Geen rassenassortiment is zo breed als dat van kersen. Er komen regelmatig nieuwe rassen bij op de markt. Dit heeft te maken met de zoektocht naar spreiding in de relatief lange oogstperiode van acht weken. Op onze proeftuin in Geldermalsen staan ruim 30 kersenrassen. De kersen vergelijken we met elkaar onder andere op eigenschappen als groei, kleur en smaak."



Eerste kersenmandje
Theo Vernooij: "Ons bedrijf bestaat honderd jaar. Mijn opa is begonnen en nu is mijn zoon ook bij het bedrijf betrokken. We zetten ons dus al vier generaties in om mensen te laten genieten van kersen van Hollandse bodem. Het eerste kersenmandje wordt dan ook uitgereikt aan mijn vader: Siem Vernooij." Daarnaast ontvingen ook Ruud Muis, Wethouder Hans Marchal, Olivier Prakken en Wijkse stadsdichter André van Zwieten een kersenmandje. Naast de uitreiking van deze kersenmandjes, is ook speciaal kersenbier gepresenteerd aan de bezoekers. Ook schreef de stadsdichter een speciaal kersengedicht voor de opening.
Publicatiedatum: