Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proef met kleine windturbines op ABC Westland

Het bedrijventerrein ABC Westland Agri & Food in Poeldijk is enkele weken geleden gestart met het testen van tien kleine windturbines op de daken van de kantoren. Dit testproject moet uitwijzen of een installatie op grotere schaal zinvol is.


 
Stedelijke windturbines
Kleine windturbines zijn speciaal ontwikkeld voor de toepassing in woonwijken en op gebouwen. Ze functioneren optimaal in een bebouwde omgeving en kunnen plotselinge windvlagen en turbulenties goed weerstaan. Daarnaast zijn windturbines veilig, stil en vormen ze een visueel en constructief geheel met de objecten waarop of waarnaast ze geplaatst zijn. Het vermogen van deze windturbines ligt op 300 W per stuk. In de praktijk worden kleine windturbines voor bebouwde omgeving 'stedelijke' windturbines genoemd.
 
Zonne-energie
In 2016 werden 16.000 zonnepanelen in bedrijf gesteld op het bedrijventerrein. Daarmee mag ABC Westland zich het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland noemen. Het werd daarmee de grootste producent van zonne-energie in Zuid-Holland.
 
Met de installatie van de zonnepanelen werd ook ingespeeld op de steeds sterker wordende behoefte van de internationale supermarkten om de CO2-uitstoot van groenten en fruit te verlagen. Meer dan 50 groenten- en fruitgerelateerde bedrijven op ABC Westland maken gebruik van de duurzame zonne-energie.
 
Duurzame gebouwen
Op het terrein van ABC Westland Agri & Food in Poeldijk worden nieuwe bedrijfspanden al jaren gebouwd met een hoge isolatiewaarde en Led-verlichting en wordt de restwarmte vanuit de buitenlucht en koelinstallaties gebruikt voor het verwarmen van kantoren.

Voor meer informatie:
ABC Westland Agri & Food
ABC Westland 140
2685 DB Poeldijk
T: +31 (0) 174 28 92 82
info@abcwestland.nl
www.abcwestland.nl





 
 
Publicatiedatum: