Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe Franse machine om hardheid te meten

Het Franse bedrijf Agrosta heeft een nieuwe machine ontwikkeld om de hardheid van fruit te meten. Er was tot nu toe alleen maar een Amerikaans bedrijf dat een oplossing aanbood voor het meten van de stevigheid van fruit. "De klanten van dat bedrijf waren echter niet helemaal tevreden. Deze machine was 20 jaar geleden ontworpen. Hij was niet gemoderniseerd en bovendien was de klantenservice niet sterk," legt CEO Laurent Klotz van Agrosta uit. 

De verouderde machine was niet betrouwbaar en was bovendien alleen geschikt voor kersen. Daarom besloot Laurent Klotz samen metSteve Taylor van Winterwood dat de markt een nieuwe machine nodig had om de stevigheid van fruit te controleren. De nieuwe oplossing moest echter ook andere kenmerken van het fruit kunnen meten, zoals de kleur of de grootte. Zodoende was het concept van SoftLab opgezet. 

De SoftLab-machine is een oplossing voor alle behoeftes van producenten en handelaren. Het beidt totale zekerheid voor de klant als het aankomt op de toestand van het product en de optimale rijpheid."We wilden de laatste technologieën op de AGF-sector toepassen, zoals 3D-geprinte motors, schroeven met dezelfde kenmerken en lineaire assen die ook in 3D konden worden geprint," zegt Klotz. Hij verzekert dat dit de meest voordelige optie is, omdat deze elementen in grote hoeveelheden moeten worden geproduceerd en met 3D-printing de kosten worden verlaagd. "We hebben nu altijd alle componenten beschikbaar, omdat deze met speciale printers kunnen worden gecreëerd. Ze zijn uitvoerig getest en hebben een lange levensduur."

SoftLab is vandaag de dag in 55 verschillende landen beschikbaar, waaronder Chili, Argentinië, Vietnam, de VS, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Mexico, Canada, India en Nederland. Het systeem kost €4.100 inclusief transportkosten. "We schatten dat de investering zich binnen een jaar terugbetaalt," zegt Klotz. De machine kan voor een groot aantal verschillende producten worden gebruikt, zoals blauwe bessen, kersen, abrikozen, tomaten, aardbeien en bramen.

Voor meer informatie:
Laurent Klotz
Agrosta SARL
13 Rue du Bastringue
76440 SERQUEUX
France
Tel.: + 33 (0)6 89 49 43 40

Publicatiedatum: 15-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: