Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ocado van start met retailer vaste land

Arabier wil Franse Géant overnemen

Majid Al Futtaim wil Géant overnemen
Majid Al Futtaim Holding LLC (MAF), de retailgroep die in het Midden-Oosten de vestigingen van Carrefour beheert, is de belangrijkste partij voor de overname van een meerderheidsbelang in de hypermarktketen Géant, aldus anonieme bronnen. MAF moet hierbij opbieden tegen de Arabische retailgroep Bindawood Holding. Het in Bahrein gevestigde investeringsbedrijf Investcorp Bank BSC heeft eerder een aandeel in Bindawood verkregen. Hoewel MAF bijna de overname rond heeft gekregen, kan het overleg volgens de anonieme bronnen nog steeds stuk lopen. (Bloomberg)

Ocado van start met retailer vaste land

De Britse online supermarkt Ocado heeft voor het eerst een overeenkomst getekend met een Europese retailer. Ocado heeft eerder fors geïnvesteerd in het ontwikkelen van een innovatief softwareplatform en een gecentraliseerd distributiesysteem. Vooralsnog wil het bedrijf niet bekend maken wie de nieuwe partner is. Ocado heeft deze partner echter wel omschreven als een  Europese regionale supermarktketen, die momenteel nog niet online werkt en in bepaalde markten nog niet actief is. (retaildetail.eu)

Auchan Retail krijgt lening in Oekraïne

De International Finance Corporation, dat een lid is van de World Bank Group, gaat zijn eerste lening in Oekraïense hryvnia verstrekken aan Auchan Retail. De lening duurt acht jaar en heeft een waarde van ongeveer 400 miljoen hryvnia (€13,7 miljoen). Auchan gaat het geld gebruiken voor een langdurig investeringsprogramma in Oekraïne, waarmee lokale leveranciers moeten worden ondersteund en de standaard van de retailsector in het land moet worden verbeterd. (kyivpost.com)

7-Eleven actief in Vietnam
Seven System Viet Nam JSC (SSV), dat een franchisenemer is van 7-Eleven Inc., gaat zijn eerste 7-Eleven-vestigingen in Vietnam opzetten. In eerste instantie zullen de de winkels onder beheer van SSV staan, maar naar verwachting worden de winkels in de toekomst door andere franchisenemers overgenomen. Een van de eerste 7-Eleven-vestigingen komt te staan in de Saigon Trade Center. 7-Eleven heeft in Vietnam op dit moment 19 winkels in bedrijf. (cstoredecisions.com)

"Amazon Fresh heeft nog ruimte om te groeien"
Amazon gaat tijd nodig hebben om zijn thuisbezorgdienst Fresh te optimaliseren.
Klik hier om het artikel te lezen. (subscription required)

Kroatië: Konzum introduceert nieuw managementteam
De raad van bestuur van het Kroatische Konzum heeft Slavko Ledić als nieuwe CEO benoemd. Het managementteam is verder uitgebreid met vier nieuwe leden. De directie van Konzum bestaat nu uit financieel directeur Lozić, Zoran Mitreski, die verantwoordelijk gaat zijn voor overnames en Ivan Šantorić, die zich zal richten op retail en logistiek. Voormalig CEO Teo Vujčić zal bij moederbedrijf Agrokor actief blijven in een adviserende functie. (esmmagazine.com)

Australië: Coles snijdt verder in prijzen

Coles investeert verder in het verlagen van prijzen in het assortiment. De keten offert winstmarges op om meer consumenten weg te trekken bij Woolworths en Aldi. Directeur John Durkan zei tegen investeerders dat het merendeel van de afname in winst van AU$64 miljoen (€43,0 miljoen) tijdens de eerste helft van 2017 te maken had met de prijsinvesteringen. In het derde kwartaal had Coles te maken met een vertragende omzet. De omzet nam jaar op jaar toe met 0,3%, terwijl dat in dezelfde periode van vorig jaar nog 4,9% was. Dit laat zien hoe de keten marktaandeel aan Aldi en Woolworths is kwijtgeraakt. (thewest.com.au)

Aldi kondigt nieuwe winkels in West-Australië aan

Aldi heeft de locaties bekend gemaakt van negen nieuwe vestigingen in West-Australië. De winkels worden in de komende maanden geopend in Banksia Grove, Currambine, Busselton, Northam, Yokine, Lakelands, Spearwood, South Fremantle en Bunbury. Aldi was eerder van plan om in januari van dit jaar zijn aanwezigheid in West-Australië te verdubbelen en heeft ambities om met verloop van tijd in totaal 70 vestigingen in deze regio op te zetten. (watoday.com.au)

VS: Publix introduceert thuisbezorging op alle locaties
Publix en Instacart zijn bij alle Publix-vestigingen begonnen met een service voor thuisbezorging op de dag zelf. De nieuwe service werd geïmplementeerd naar aanleiding van de vraag van de consument en zal met 2020 volledig zijn geïnstalleerd. "De overweldigende reacties van onze klanten hebben bewezen dat Instacart en Publix een sterk team vormen," zei CIO Laurie Douglas in een verklaring. (tampabay.com)

VS: Marsh heeft nog kandidaten voor overgebleven winkels

Marsh Supermarkets heeft voor in ieder geval een deel van de 44 overgebleven vestigingen boden ter overname gekregen. Dit bleek uit een verklaring van het failliete bedrijf, die werd bekend gemaakt vlak nadat de deadline voor het plaatsen van boden ter overname was verstreken. Deze deadline was vastgesteld door de faillissementsrechtbank. Marsh evalueert nu samen met zijn adviseurs en de commissie van crediteuren de verschillende voorstellen voor overname. (ibj.com)

Trump wil winkels laten betalen voor voedselbonnen

Donald Trump wil dat retailers een toeslag gaan betalen als ze voedselbonnen accepteren van armere consumenten. De toeslag voor voedselbonnen zou elke vijf jaar opnieuw worden bepaald. (cnbc.com)

Aldi renoveert in Wisconsin

Aldi gaat het grootste deel van zijn vestigingen in het zuidoosten van Wisconsin renoveren, zodat er meer concurrerend vermogen wordt gecreëerd. De keten investeert in de komende tweeënhalf jaar $37 miljoen (€33,0 miljoen) in 23 vestigingen. De heropende winkels krijgen een verbeterd assortiment voor versproducten, bakproducten en zuivel. Ook krijgen ze een assortiment aan biologische groente en fruit. (jsonline.com)

Hy-Vee draait £1 mln omzet met misvormd AGF
Hy-Vee heeft bekend gemaakt dat het bedrijf een omzet van £1 miljoen (€1,15 miljoen) gedraaid met misvormde groente en fruit. De keten had eerder het Misfits-programma opgezet, waarmee de verspilling van afwijkende groente en fruit moest worden tegengegaan. "We zijn erg blij dat Misfits-producten in korte tijd zo goed zijn ontvangen door onze consumenten," zegt John Griesenbrock van Hy-Vee. "De mate waarin voedselverspilling is tegengegaan is bewijst dat de focus van Hy-Vee om consumenten hierover voor te lichten een positief effect heeft gehad. We willen graag op dit succes voort bouwen." (Hy-Vee)

VS: Aldi herroept cashewnoten wegens glas
Het bedrijf Star Snacks Co. heeft noodgedwongen verschillende partijen Southern Grove cashewnoten terug moeten roepen. De cashewnoten werden verkocht in Aldi-vestigingen in 28 verschillende Amerikaanse staten. Consumenten hadden in de verpakking glasscherven aangetroffen. De oproep om de cashewnoten terug te sturen werd onlangs via de Food and Drug Administration bekendgemaakt. (delish.com)


Publicatiedatum: 9-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: