Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Abrikozenseizoen opent met dezelfde prijs als vorig jaar

Alhoewel weersomstandigheden en de vraag de prijzen meestal belangrijk mee helpen bepalen, zijn er dit jaar geen veranderingen bij de Italiaanse abrikozen in vergelijking met vorig seizoen. Volgens Gala Fruit manager Luigi Catalano is de huidige prijs €4/kg, dezelfde als vorig jaar en ook de hoogste prijs in hun assortiment. In het verleden is er echter ook wel een minimumprijs voor dit fruit geweest van €0,80/kg. "Het is nog te vroeg om te weten hoe het allemaal afloopt. We moeten tijdens het seizoen met veel factoren rekening houden," zegt Catalano. Ze verwachten echter dat de gemiddelde prijs tussen €1,50 en €2 zal liggen.


Afhankelijk van de eigen productie is er vanuit veel landen vraag naar Italiaanse abrikozen. Zwitserland en Groot-Brittannië zijn de grootste klanten. De vraag vanuit Frankrijk en Spanje hangt samen met hun oogst; het zijn grote producenten waarvan het seizoen een overlapping heeft met het Italiaanse. Volgens Catalano is het een pluspunt dat ze een groot, divers assortiment hebben inclusief de Aurora, Magic Cot, Sweet Cot, Mogador en Pellecchia. In combinatie met de vele productieregio's (Sicilië, Campania, Piomonte, Emilia Romagna en Verona) is hierdoor het aanbod van fruit aan de klanten gedurende het gehele seizoen verzekerd.

Voor meer informatie:
Luigi Catalano 
Gala Fruit
C/o Ortomercato Milano | Pad. D Via Cesare Lombroso 54 
20137 ­ Milano, Italy 
Tel.: +39 3351282385
Publicatiedatum: