Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

10% Subsidie op AGF kan 150.000 Amerikanen leven sparen

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat door nationale dieet beleidslijnen het aantal doden van hart- en vaataandoeningen aanzienlijk verminderd of uitgesteld kan worden. Tijdens het onderzoek werd ontdekt dat een nationaal fiscaal beleid, dat de kosten van groenten en fruit met 10% subsidieert, in 15 jaar 150.500 levens kan sparen of verlengen. Een gericht beleid om groenten en fruit te subsidiĆ«ren met 30% voor deelnemers van het Supplemental Nutrition Assistance Program, zou in dezelfde periode het aantal doden met 35.100 verminderen. 

De onderzoekers bekeken ook de mogelijke effecten van een nationale massamediacampagne en een nationaal beleid om de belasting op suikerhoudende dranken te verhogen. Hierdoor zouden de prijzen met 10% verhoogd worden. Dit zou het aantal doden respectievelijk slechts met 25.800 en 31.000 verminderen. Ze concludeerden dat een gecombineerde benadering het meest effectief zou zijn. 

Publicatiedatum: