Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Luis Serra: "De prijs wordt bepaald door de teler'

"We zoeken telers die redelijke prijzen voor hun steenfruit willen"

Gedurende het grootste deel van het huidige steenfruitseizoen waren de prijzen dramatisch. Veel telers hebben verlies geleden omdat zelfs de productiekosten niet gedekt werden. 

Het online portaal LaMejorNaranja biedt telers echter de mogelijkheid om een redelijke prijs voor hun fruit te krijgen door de rechtstreekse verkoop aan de consument. Het portaal, dat al bekend is vanwege het van 'veld tot vork' concept voor de verkoop van citrus, wil zijn activiteiten uitbreiden door alle categorieën seizoensfruit te gaan verkopen.

"We willen in contact komen met fruittelers zodat zij hun producten tegen eerlijke prijzen aan kunnen bieden," legt Luis Serra uit, één van de mede-oprichters van het project. "Onze klanten zijn al gewend om citrus bij ons te kopen dat binnen 24 uur na de pluk bij hen thuis wordt bezorgd. Consumenten zijn tevreden over het citrus dat wij leveren en vragen ons daarom vaak of we ook nog andere groenten en fruit verkopen," legt Serra uit.

Serra vertelt dat dit een behoorlijke stap is omdat hij met name gespecialiseerd is in citrus. "Vorig jaar hebben we echter meerdere telers benaderd die belangstelling hadden om hun producten tegen eerlijke en betere prijzen te verkopen en gecharmeerd waren van het idee dat de eindconsument het product direct van het veld thuis ontvangt.""Bij dit type verkoop staat het maken van winst uiteraard voorop maar het romantische aspect mag ook niet vergeten worden en dat is de wetenschap dat het product dat je met zoveel toewijding hebt geteeld in de smaak valt bij de consument," vertelt Serra. 

"Dankzij dit nieuwe project dient LeMejorNaranja.com als een link tussen producenten en klanten die hun producten graag direct bij de teler inkopen. Daarnaast hebben we al 15 jaar ervaring met e-commerce."Momenteel wordt er met 12 producenten samengewerkt maar Serra legt uit dat men op zoek is naar nog meer partners om nog beter aan de groeiende vraag te kunnen beantwoorden. 

"De steenfruitsector maakt moeilijke tijden door en er zijn zelfs telers die willen stoppen met de steenfruitteelt. Wij bieden afzetmogelijkheden die niet gebaseerd zijn op marktprijzen maar op de prijs die de producent zelf redelijk acht. Het is een hele omschakeling maar zolang men een kwaliteitsproduct teelt en geduld heeft, is succes gegarandeerd," aldus Serra. 

Voor meer informatie: 
Luís Serra
FamiliaSerra.eu
LaMejorNaranja.com

T: +34 962978556
luis.serra@lamejornaranja.com
Publicatiedatum: 9-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: