Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rainforest Alliance en UTZ gaan later dit jaar fuseren

De Rainforest Alliance en UTZ, twee van 's werelds meest vooraanstaande organisaties wat betreft duurzaamheidscertificeringen, hebben aangekondigd dat ze later dit jaar zullen fuseren.

De nieuwe organisatie, die Rainforest Alliance zal gaan heten, zal zich inzetten om wereldwijd milieu en sociale problemen te bestrijden, zoals klimaatverandering, ontbossing, armoede en niet-duurzame tuinbouw. Er zal één wereldwijde certificeringsstandaard gecreëerd worden die de certificering voor boeren vergemakkelijkt en die bedrijven aanspoort om op efficiënte wijze meer duurzame ketens te realiseren.

Daarnaast zullen ze zich richten op het uitbreiden van hun diplomatieke campagnes en, door nieuwe samenwerkingen aan te gaan, op het behoud van landschappen in belangrijke gebieden, van India tot Indonesië en van Guatemala tot Ghana.

Het nieuwe Rainforest Alliance zal er ook op toezien dat er op een verantwoordelijke manier grondstoffen worden gebruikt om producten te maken. Dit helpt boeren en bedrijven om te voldoen aan de groeiende vraag naar producten van duurzame materialen en grondstoffen.

De toekomstige standaard voor duurzaamheid wordt een certificatie programma genaamd de Rainforest Alliance standard. Deze zal bestaan uit de sterke punten van het huidige Sustainable Agriculture Network (SAN) en van de huidige UTZ standaard. Bovendien is er met het nieuwe programma maar één controle proces voor certificaathouders, waardoor het hele proces simpeler en eenduidiger wordt.

Hierdoor wordt het gemakkelijker voor bedrijven om een duurzaamheidscertificaat te behalen waarmee ze hun inzet voor duurzaamheid aan kunnen tonen en kunnen blijven innoveren. Het stroomlijnen van dit proces zal ook de 182.000 cacao-, koffie- en theeboeren helpen die nu nog certificeringen van beide organisaties hebben. Ook nieuwe boeren die nu een aanvraag voor certificering doen zullen hierbij gebaat zijn, omdat een dubbele administratieve werkdruk die bij twee verschillende certificeringen hoort voorkomen wordt, waardoor boeren efficiënter kunnen investeren in duurzaamheid.

Voor meer informatie: feedback@ra.org
Publicatiedatum: