Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Berryway is een unieke sorteeroplossing voor blauwe bessen

De Berryway van MAF Industries biedt gebruikers een unieke sorteeroplossing voor blauwe bessen.

"De optische Berryway sorteermachine sorteert op kleur, externe en interne defecten en stevigheid door gebruik te maken van hyperspectrale camera's en LED-oplossingen," legt Jeremy Berros van MAF Industries uit. "De machine maakt 56 foto's van het stuk fruit. De hard- of zachtheid van iedere afzonderlijk bes wordt hierbij gemeten wat het belangrijkste onderdeel van het sorteren van versproducten is."

"We kunnen bloesemresten, steeltjes, vuil, beschadigingen, schimmelvorming en stevigheid meten," vervolgt Jeremy. "Het is ons doel om de totale zachtfruitproductie van de gebruiker met 10% te verhogen door de eerste sorteerronde meteen goed te laten verlopen zodat het proces niet herhaald hoeft te worden."


Mechanisch versus optisch sorteren
"Bij mechanisch sorteren wordt de bes maar voor een deel bekeken en niet in zijn geheel. Dit heeft tot gevolg dat veel bessen verwijderd worden, terwijl hier eigenlijk niets mis mee is. Mechanisch sorteren is dan ook minder nauwkeurig dan optisch sorteren omdat met de laatste methode ook de interne kwaliteit wordt gemeten. Wij hebben een optische sorteermachine op de markt gebracht die in staat is om de stevigheid van het fruit te bepalen."

"Onze concurrenten op de markt werken veelal met mechanische sorteeroplossingen. Wij bieden niet alleen een oplossing die voorzien is van de modernste technologieŰn maar die vanuit financieel oogpunt ook nog eens een interessante investering is. Onze machine verdient zichzelf gemiddeld binnen drie jaar terug. We bieden onze klanten dus zowel technische als financiŰle ondersteuning," legt Jeremy uit. "De belangrijkste activiteit van ons bedrijf is het leveren van een volledig ge´ntegreerde kant-en-klaar oplossing en in 2018 zal ook de randapparatuur door onszelf vervaardigd worden zodat we het enige aanspreekpunt voor onze klanten zijn."

'Op de markt voor optische sorteerapparatuur biedt onze Berryway  sorteermachine momenteel de dubbele capaciteit van de apparatuur van onze concurrenten."Reinigingssysteem 
"We leveren een snelle sorteeroplossing met een hoge capaciteit die ook nog eens ruimtebesparend is. Onze sorteerlijn kan vier- tot zesmaal zoveel fruit verwerken dan de huidige lijnen op de markt. Daarnaast is onze apparatuur onderhoudsvriendelijk en hoeft het niet met de hand schoongemaakt te worden dankzij ons nieuwe reinigingssysteem. Hiermee wordt niet alleen tijd bespaard maar hoeft het sorteerproces ook minder vaak onderbroken te worden zodat de doorloopsnelheid wordt geoptimaliseerd."

MAF industries heeft de blauwebessensorteerders in CaliforniŰ en het Noordwesten ge´nstalleerd en werkt momenteel aan het ontwikkelen van exportmarkten zoals Peru, Chili, China, Europa en Brits Colombia. "Onze sorteermachine is een groot succes gebleken voor blauwebessentelers en -verpakkers over de hele wereld. De export in Zuid-Amerika begint in september/oktober en Noord-Amerika is de grootste afzetmarkt voor blauwe bessen. We richten ons momenteel vooral op de versmarkt."

MAF Industries onderzoekt momenteel ook de mogelijkheden om de nieuwe Berryway sorteerder te gebruiken voor de verwerking van cranberry's. 

Tekort aan arbeidskrachten en hoger minimumloon
Trumps blokkades en de verhoging van het minimumloon in de Verenigde Staten hebben de arbeidskosten opgedreven en een tekort aan arbeidskrachten veroorzaakt. "Om deze reden zijn mensen op zoek naar oplossingen die tijd- en geldbesparend zijn. Onze apparatuur zal een besparing opleveren en de sorteermogelijkheden verfijnen ten opzichte van bestaande sorteermachines. Het met de hand plukken is arbeidsintensief maar kan dankzij onze technologische oplossingen vervangen worden door mechanisch plukken. Dit levert een enorme arbeidsbesparing op en een hogere kwaliteit en grotere volumes voor retailers zoals Costco en Walmart," aldus Jeremy. 

MAF Industries is marktleider op het gebied van AGF-verpakkingslijnen. MAF past de nieuwste technologieŰn toe in zijn elektronische sorteermachines, en verpakkingsapparatuur. Het bedrijf streeft hierbij naar de hoogste klanttevredenheid en dienstverlening door zijn klanten de meest geavanceerde en complete fruitverwerkingsoplossingen op de markt te bieden. 

Voor meer informatie:
Jeremy Berros
Maf Industries, Inc.
P.O. Box 218
Traver, CA 93673
Tel: +1 559 897 2905
jberros@mafindustries.com
www.maf-roda.com
 

Publicatiedatum: 9-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: