Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weinig neerslag verwacht voor Braziliaanse mango's

Vergeleken met de andere seizoenen is ook dit jaar de Braziliaanse mangoteelt stabiel. Het land zal 32.500 kg mango's telen. De export naar de VS en Europa zal naar verwachting hetzelfde zijn als voorgaande jaren. Ook de prijzen zullen niet veel afwijken. 



De enige zorgen die de teler heeft is de weersverwachting voor het einde van het jaar. In november of december zal er weinig neerslag zijn. Altamir Martins, van Finobrasa Agroindustrial SA: "De afgelopen vijf jaar leden we onder veel droogte die onze gewassen heeft aangetast en de productie aanzienlijk heeft verminderd." Daarnaast raken de waterreserves uit de meren op, die gebruikt werden om de gewassen te irrigeren. Dit jaar regende het niet genoeg om het vereiste waterniveau te herstellen.



Volgens de laatste ramingen moeten ze het water uit de meren opsparen en alleen als extreme maatregel gebruiken. Het is onmogelijk om te meten hoe dit de teeltvolumes aan het eind van het jaar zal beïnvloeden. Telers weten niet of de overheid bepaalde controles of systemen tot stand zal brengen om de waterconsumptie in bestaande projecten te verminderen. De kwaliteit van het fruit is desondanks erg goed, omdat het fruit een goede bloeiperiode had en er weinig regen is gevallen. Het seizoen zal eind juli en begin augustus starten. De teelt zal in december pieken, waarna het langzaamaan af zal nemen. Ondanks het waterprobleem verwachten de telers dat het seizoen net zo lang zal duren als de vorige twee jaar. 




Aangezien Mexico bijna alle mango's naar de VS exporteert, ondervinden telers meer concurrentie op de markt van de VS dan de Europese markt. De telers hopen dat ze in augustus kunnen beginnen en ze verwachten dat de markt vanaf september alleen Braziliaanse mango's zal aanbieden. 



De Amerikaanse en Europese markten zijn beide belangrijk voor Brazilië, hoewel de markten erg verschillend zijn. Brazilië exporteert ongeveer 70% van het totale volume bijna wekelijks naar Europa. Brazilië heeft in de VS echter slechts twee maanden de tijd om hun mango's te verkopen. Vlak nadat de Mexicaanse export gestopt is, worden de mango's uit Ecuador alweer in oktober verkocht. Toch vinden Braziliaanse telers het de moeite waard, omdat de VS een aantrekkelijke markt is en omdat de kwaliteit van de Braziliaanse mango uitzonderlijk is. Hierdoor wordt hun reputatie versterkt. 

Voor meer informatie:
Altamir G. Martins
Director of Operations
FINOBRASA AGROINDUSTRIAL S.A
Grupo Vicunha
T: +55 84 3335-2216
E: altamir@finoagro.com.br
www.finoagro.com.br
Publicatiedatum: