Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EXPOMANGO - 14 tot 18 juni 2017

Goed seizoen voor de Dominicaanse mango

"Dit jaar zal de Dominicaanse Republiek een goede mango-oogst hebben. Er werden veel mango's geteeld van goede kwaliteit," aldus Gisela Taveras, algemeen directeur van Dominican Mango Cluster (PROMANGO)


De Dominicaanse Republiek exporteert 17 miljoen kg mango per jaar naar diverse bestemmingen, zoals Europa (52%), het Verenigd Koninkrijk (41%), de Verenigde Staten (4%), Canada (2%). Het land exporteert het grootste gedeelte naar Rotterdam. Vanuit Rotterdam wordt het naar de rest van het continent gedistribueerd. 

Het seizoen begint in maart met de soorten Mingolo, Golden Drop en Puntica. Het seizoen eindigt in augustus met de soorten Haden, Madame Frances, Palmer, Banilejo en Keitt. Taveras: "De kwaliteit van de Dominicaanse mango's komt overeen met de internationale prijzen. Daarnaast hebben Dominicaanse mango's een hogere Brixwaarde dan mango's uit andere landen." De Dominican Institute of Agricultural and Forest Research (IDIAF) ontwikkelt een kiemplasmabank in 5 provincies met verschillende klimaatomstandigheden. Zo beoordelen ze het gedrag van de nieuwe en van de bestaande mangorassen.




Momenteel organiseert de Dominicaanse Republiek hun traditionele EXPOMANGO Fair. Deze zal plaatsvinden op 14 tot 18 juni 2017. De Technical Conferences staan deze dagen centraal en zullen op 13 en 16 juni plaatsvinden. Nationale en internationale deskundigen zullen technologische vooruitgang presenteren. Het motto van dit jaar draait om veilig telen om de kwaliteit te verbeteren. Het thema van deze dagen is de bewaring. 



De Dominican Mango Cluster (Promango) is een non-profitorganisatie. Deze organisatie is opgericht om een organisatiestructuur te creëren waar telers, leveranciers, verpakkers, exporteurs en nationale en internationale organisaties op elkaar inwerken in een ondernemingsklimaat. Hierdoor wordt iedereen geholpen om de managementvaardigheden, langetermijncapaciteiten en concurrentievermogen te verbeteren. EXPOMANGO wordt door verscheidene instanties georganiseerd. 

Voor meer informatie:
Gisela Taveras
PROMANGO
Santo Domingo, República Dominicana
T: 809 508 0851
E: Expomangord@gmail.com
E: Clustermangodom@yahoo.com
www.expomango.org.do

Publicatiedatum: