Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Steeds meer vraag naar IsraŽlische mango's

In IsraŽl zal het mangoseizoen binnenkort aanbreken en de volumes zien er prima uit. "Ons mangoseizoen zal dit jaar iets eerder beginnen omdat we voor het eerst mango's uit de Arava woestijn gaan exporteren," vertelt Nir Harel van Galilee. "Vanwege deze vroege productie zal ons seizoen dit jaar al in week 25 of 26 aanvangen met de eerste bescheiden volumes."


 
Markt
"We exporteren naar veel landen maar Frankrijk is onze voornaamste markt voor eetrijpe mango's. Daarnaast exporteren we ook naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, ItaliŽ, Rusland, Canada, het Verre Oosten en Zuid-Afrika. "In totaal exporteert IsraŽl zo'n 20.000 ton en Galilee exporteert 6.000 ton. "Onze grootste concurrenten zijn Senegal, Ivoorkust, BraziliŽ, Costa Rica en de Dominicaanse Republiek. Tegen het einde van ons seizoen, komt de aanvoer uit Spanje op gang."


Het ras Maya 
 
'Ready-to-eat'
Galilee heeft een rijperij in Frankrijk. "We gebruiken deze voor onze eetrijpe mango's. Sommige consumenten geven echter de voorkeur aan mango's die aan de boom gerijpt zijn en deze verzenden wij per luchtvracht. We kunnen ook al een begin met het rijpproces maken tijdens het vervoer in koelcontainers zodat de mango's rijp zijn als ze hun bestemming bereiken. Het aanbieden van eetrijp fruit voegt waarde toe aan de categorie. Consumenten hebben hier behoefte aan en wij kunnen op meerdere manieren aan deze wens tegemoet komen. Zolang er een markt voor is, blijven wij eetrijpe mango's verkopen," aldus Nir. De eetrijpe mango's worden meestal in dozen van 6 kilo verpakt maar dit jaar brengt Galilee ook een doos van 3 kilo op de markt die zich beter leent om gepresenteerd te worden.  


 
Voor meer informatie:
Nir Harel
Galilee Export
Tel: +972 365 39 015
Mob: +972 54 485 9354
nir@galil-export.com
galilee-export.com


Publicatiedatum: 9-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: