Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede Kamer niet afwijzend over hervatting TTIP-onderhandelingen

De Tweede Kamer staat niet afwijzend tegenover het op termijn hervatten van de TTIP onderhandelingen, het mogelijke handelsverdrag tussen de Europese Unie en de VS.

Motie verworpen
Die conclusie trekt evofenedex nadat een meerderheid in de Tweede Kamer (VVD, CDA, D66, 50PLUS en SGP) gisteren een motie van de Kamerleden Ouwehand en Hijink over het definitief staken van de onderhandelingen verwierp. Volgens evofenedex is een goed handelsverdrag met de Verenigde Staten (VS) noodzakelijk om de handel en logistiek van- en naar de VS te vereenvoudigen.

Eenvoudige handel

De Verenigde Staten is één van Nederlandse grootste handelspartners buiten de EU. Jaarlijks exporteren Nederlandse ondernemers voor zo'n 19 miljard Euro (4 procent van onze totale export) aan goederen naar de VS, tegenover een import van zo'n 27 miljard euro (7 procent van onze totale import). Liefst 42 procent van de Nederlandse exporteurs exporteren naar de VS.

Forse handelsbarrières

Op dit moment ervaren Nederlandse ondernemers forse handelsbarrières in de handel met de VS, met name op het zogenoemde non-tarifair gebied. Zo kosten administratieve procedures en tijdrovende grenscontroles Nederlandse ondernemers veel tijd en geld. Een goed handelsverdrag dat export en logistiek vereenvoudigt, is daarom goed voor handel, productie én banen in Nederland.

Bron: EVO
Publicatiedatum: