Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spaanse tomatenteler krijgt boete voor falende informatieverstrekking

Het hooggerechtshof in Valencia heeft een van de belangrijkste tomatentelers in Spanje, Bonnysa, veroordeeld tot het betalen van en compensatie van 3.126 euro aan een vakbondsafgevaardigde. Het bedrijf gaf geen inzage in informatie voor het
Employment Regulation File (ERE) dat in 2015 werd gevraagd.

De uitspraak van vorige maand weerlegt een eerdere uitspraak van de Social Court en stelt dat het bedrijf "het fundamentele recht van vakbondsvrijheid en meer specifiek het recht om informatie van het bedrijf te krijgen is geschonden."

De afgevaardigde van de General Confederation of Workers (CGT) vroeg Bonnysa in juli 2015 naar een lijst medewerkers die geraakt werden door twee ERE's, waarvan een van tijdelijke aard. Het verzoek werd in februari 2016 ingediend.

In de maanden die volgden stuurde het bedrijf hem documenten om hem te informeren dat deze zaken behandeld zouden worden door de ERE follow-up commissie, waarvan een vertegenwoordiger van de vakbond lid was.

Om die reden verwierp de rechtbank in juli 2016 de eis, maar de Social Chamber van de TSJ herriep die uitspraak. Hun conclusie luidde dat de toegang tot informatie voor een vakbondsafgevaardigde "individueel, autonoom en onafhankelijk van karakter is."
Het bedrijf zou niet aan die eis voldaan hebben. Het Hooggerechtshof gaat in die argumentatie mee en oordeelde ten gunste van de vakbondsman.

Source: EFE

Publicatiedatum: 8-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: