Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brandenburg: paddenstoelenproductie in 2016 op 23.000 m²

In 2016 waren er in de Duitse deelstaat Brandenburg vijf bedrijven die op een areaal van ieder minstens 1.000 m² paddenstoelen teelden. Het areaal omvatte volgens cijfers van het Bureau voor de Statistiek Berlijn-Brandenburg in totaal circa 23.000 m².

Een jaar eerder bedroeg het areaal nog 26.000 m². Tot de belangrijkste paddenstoelen tellen naast champignons ook shiitakes en oesterzwammen mee. Paddenstoelen worden meerdere keren per jaar geoogst. Daarom is het zogenaamde oogstareaal duidelijk groter dan het productieoppervlak. Het oogstoppervlak omvatte 363.000 m², in 2015 lag dit nog op 354.000 m². Het aandeel van het oogstareaal van Brandenburg aan het totale Duitse oogstoppervlak bedroeg bijna 12 procent.

In 2016 oogstte men bijna 7.660 ton paddenstoelen. Daarmee kwam iets minder dan 11 procent van de in Duitsland geteelde paddenstoelen uit Brandenburg. Een jaar eerder lag dit aandeel, ook vanwege de kleinere totale Duitse productie, op circa 12 procent.
Publicatiedatum: