Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Levering naar Rusland

Nieuwe aardappelproductielijn van Kronen

De nieuwe Kronen-verwerkingslijn, die sinds kort bij supermarktketen Lenta in St. Petersburg staat, produceert tot wel 600 kilogram aardappelen per uur.

Lenta is een van de grootste supermarktketens in Rusland en de op één na grootste hypermarktketen van het land. Lenta heeft 195 hypermarkten in 78 steden in heel Rusland en 53 supermarkten in Moskou, St. Petersburg, Novosibirsk en de centrale regio.

Voor de invoering van een nieuw productportfolio van gepoetste, kant-en-klaar gesneden en vacuümverpakte groenten zoals wortelen, rode bieten en aardappelen in verschillende vormen en verschillende verpakkingsformaten - zocht Lenta naar een optimale mogelijkheid om deze producten voordelig en geautomatiseerd te produceren. Met deze achtergrond wende Lenta zich via de Russische Kronen-vertegenwoordiging Industrial Nutrition (www.ipita.ru) aan Kronen, met de opdracht om de verwerkingsprocessen van deze producten nieuw vorm te geven c.q. te optimaliseren. De planning en realisering van dit project heeft geleid tot een procesoptimalisering, die het Lenta nu mogelijk maakt om een optimale productkwaliteit, minimaal afval en maximale flexibiliteit te bereiken.


Links: Daria Lutskaya, directeur van Industrial Nutrition;Rechts: Robert Reisig, Export Area Manager bij Kronen (Russische markt) Foto: Kathrin Benz (Kronen GmbH)

De afzonderlijke elementen van de aardappelverwerkingsinstallatie zijn:
  •  Bunkerband voor het vullen met de aardappelen of een ander groentenproduct
  •  Aardappelschilmachine PL 40K voor het verwijderen van schillen en zetmeel
  • Sorteertafel voor het selecteren en eventueel napoetsen
Zodra de aardappelen gepoetst en geschild zijn, worden ze direct overgedragen aan een Kronen-snijmachine. Daarbij is er keuze uit twee machines:

  • een KUJ V blokjesmachine - voor het nauwkeurig snijden in blokjes en reepjes
  • een GS 10-2 bandsnijmachine– voor het schoon en gelijkmatig snijden van schijfjes
Beide snijmachines bieden onder andere het voordeel dat ze verrijdbaar zijn en daardoor op verschillende plaatsen ingezet kunnen worden.
Publicatiedatum: