Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nalatige douaniers zullen zwaar worden gestraft

Ghana: ban op voedselexport naar EU

De Ghanese minister van Voeding en Landbouw, Dr. Owusu Afriyie Akoto, heeft een oproep gedaan om expediteuren, douaniers en andere mensen in instellingen die zich niet houden aan de regels omtrent de export van voeding naar het buitenland, strenger te straffen.

De minister zegt dat het tijd is om mensen die zich niet aan de regels houden zware straffen op te leggen, omdat de nalatigheid van deze mensen het land miljoenen dollars kost door de ban op export van voedingsmiddelen naar de Europese Unie.
Deze ban is twee jaar geleden door de EU ingesteld, omdat Ghana zich niet hield aan de internationale standaards en protocollen rond de export van voeding. Ghana exporteert sinds de ban minder dan 200 ton aan voedingsmiddelen naar de EU. Dit is maar 10% van de hoeveelheid die het land voor het instellen van de ban exporteerde. Ghana verliest hierdoor miljoenen dollars, maar de minister van Voeding en Landbouw is ervan overtuigd dat de situatie verbeterd kan worden als alle belanghebbenden zich nu aan de regels en procedures houden die bij de voedselexport horen. Hij waarschuwt dat instellingen die zich alsnog niet aan de regels houden zwaar gestraft zullen worden.

Akoto benadrukt dat sommige douaniers van Custom Excise and Preventive Services (CEPS) en expediteurs expres producten doorlaten ondanks dat de producten niet de juiste papieren hebben. Tijdens een vergadering met stakeholders in Accra liet Akota dan ook weten dat de overheid bezorgd is over deze ontwikkeling en dat er maatregelen zullen worden genomen om dit te voorkomen. Het Ministerie van Voeding en Landbouw zal onder andere de Plant Protection and Regulatory Services Division (PPRSD) meer invloed geven om zijn reglementaire zaken efficiënter te maken. Dr. Akoto heeft stakeholders gevraagd om adviezen aan te dragen die dit probleem kunnen verhelpen. In september wordt de ban nogmaals door de EU bekeken.

Bron: www.ghanaweb.com

Publicatiedatum: 8-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: