Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
relatieve pauze in steenfruitaanvoer

"Florerend seizoen voor Spaanse kersen"

Tholen - De aanvoer van Spaans steenfruit komt momenteel in normale volumes los. "Men maakt nu de omschakeling van productiegebieden. De aanvoer vanuit Sevilla valt eind van de week weg en voor Murcia geldt dat praktisch ook, waardoor we alleen verder gaan op Badajoz en Noord-Spanje", aldus een woordvoerder uit Papendrecht.

"Die omschakeling zorgt nu voor een kleine, relatieve pauze. Er is handel genoeg, maar de aanvoer is niet extreem. De aanvoer zal volgende week weer langzaam op stoom komen en met twee weken zal er weer volop steenfruit beschikbaar zijn", verwacht de importeur. "Het weer is nu wat minder, maar vorige week was het natuurlijk ook één groot feest door de weersomstandigheden. Nu is het net even wat kalmer geworden."

Hoewel de paraguayo's de laatste jaren veel terrein winnen ten opzichte van de perziken, verwacht hij niet dat de perziken vervangen zullen worden. "Er blijven altijd mensen perziken eten. Weliswaar niet zoveel als nectarines, maar zeker in Oostbloklanden is de consumptie van perziken nog een stuk hoger dan hier. Verder is er gewoon een brede vraag naar steenfruit. We hebben veel vraag uit Polen en Duitsland, maar eigenlijk doen alle landen goed mee."

"Het Spaanse kersenseizoen verloopt waanzinnig goed. Er zijn buitengewoon veel kersen van fantastische kwaliteit. De Griekse kersen hebben wat tikken gehad en die kwaliteit is maar gewoontjes. Spanje heeft geen tikken gehad in de productie en dat zorgt voor grote aantallen. Al met al een florerend jaar, zonder problemen. De kersen zijn niet duur en ontzettend lekker. Veel voor weinig dus", vervolgt de importeur.

Last but not least verloopt ook het meloenenseizoen goed. "Almeria is eerder afgelopen en Murcia is nog niet goed aan de bal en dat resulteert nu in een dure markt. Met een week zal die aanvoer wel wat meer gaan loskomen en met twee weken zijn er weer volop meloenen", besluit de woordvoerder uit Papendrecht.