Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verlaging illegale plantages van Orri mandarijnen in Spanje

Sinds september 2016 heeft het Orri Running Committee (ORC), de vereniging van producenten van de mandarijnras Orri, meer dan 1700 percelen van de bovengenoemde mandarijn in Spanje onderzocht. Meer dan 85 procent van de onderzoeken is uitgevoerd in de regio Valencia, ongeveer tien procent in Andalusië en ongeveer vijf procent in de regio Murcia. Van deze onderzochte percelen werden er ongeveer 290 stukken grond aangemerkt als 'mogelijk illegale boerderijen'. Van die percelen werden er uiteindelijk 261 gecontroleerd en slechts 85 plantages bleken illegale plantages te zijn. Dat is vijf procent van het totaal aantal onderzochte plantages.


Vernietigen van illegale Orri mandarijnplantage in de provincie Valencia

De Enforcement Organization, S.L. (TEO) houdt zich bezig met de vergunningen rond de plantages in Spanje, zoals die van de beschermde plantensoort Orri. In de periode dat zij onderzoek deden naar illegale plantages, deden zij dat 72 keer naar de Orri-mandarijnen in Spanje. Qua oppervlakte komt die overeenkomt met ongeveer 142 hectare, dat gelijk is aan meer dan 69.400 bomen.
70 procent van deze gevonden bomen (48.580), werden gevonden in de regio Valencia, 19,7 procent (13.671) in Andalusië, namelijk in de provincies Huelva en Sevilla, 7,9 procent (5.483) in de regio Murcia en 2,4 procent (1666) In Catalonië. Wat duidelijk is, is dat al deze controleacties niets meer doen dan het onthullen van een klein aantal illegale bedrijven, met de strakke controle die de ORC erop uitoefent.



Illegale Orri mandarijnenplantage vernietigd in de provincie Castellon.

Het onderzoek van de percelen is uitgevoerd sinds de lancering van de "Orri APP" in 2016. Dit was de eerste mobiele applicatie die citrusboerderijen kon herkennen door gebruik te maken van de locatiebepaling op de mobiele telefoon. Het is een krachtig instrument dat beschikbaar is voor de leden van het Orri Running Committee (ORC), dat ook dient om mogelijke illegale percelen te ontdekken. 

Deze gegevens werden gepresenteerd in de tweede vergadering van de ORC, die onlangs in Valencia werd gehouden. De medewerkers werden eraan herinnerd dat de TEO geen plannen heeft om illegale plantages te regulieren. Daarom zal er actie ondernomen worden wanneer een van de illegale plantages, met de variëteit Orri, niet de goede vergunningen blijkt te hebben.

Publicatiedatum: