Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Grotere Keniaanse avocado-export naar EU

Het Export Promotion Council (EPC) heeft de afgifte van conformiteitscertificaten aan twaalf landen toegestaan. Hierdoor kunnen 294 telers Keniaanse avocado's in Europa verkopen. Algemeen directeur Peter Biwott zei dat overheidsinstanties verplicht waren om de toegang van de Keniaanse telers te promoten op de Europese markten. Dit gaan ze doen door initiatieven te steunen die lokale landbouwproducten voor de export voorbereiden. 

In Thika werken negen bedrijven samen met negen Murang'a Avocado zelfhulpgroepen. Deze bedrijven ontvingen de Overall 9 Global Gap Certificates. Hiervoor moesten ze voldoen aan de vereisten voor goede bedrijfsvoering en duurzame methoden onder het Export Sector Competitiveness Programma, dat door de Nederlandse overheid gefinancierd werd. 

Mr Bitott zei dat het toepassen van een standaard spoorwijdte een betaalbare manier van transport is. Hierdoor zullen de Keniaanse goederen meer concurrerend zijn op de mondiale markt. Ook zullen lokale bedrijven meer profiteren van verminderde invoerkosten. De certificatie heeft ervoor gezorgd dat 294 telers avocado's zijn gaan exporteren, waardoor de avocado-export met 35% is toegenomen. 

Publicatiedatum: 9-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: