Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Export van Chinese lychees gaat toenemen

"Dankzij de goede weersomstandigheden van dit seizoen is de opbrengst van lychees in het hele land jaar op jaar toegenomen met zo'n 20% tot 30%. De kwaliteit is over het algemeen goed en de prijs is iets lager dan die van vorig jaar," zegt Ms Chen van Fuyi Food.


Stafleden plukken lychees op de plantage


De lycheeplantage in Fuyi in het zuiden van Hainan

"Fuyi koopt lychees van hoge kwaliteit in bij alle grote teeltgebieden in China. Deze worden vervolgens geëxporteerd naar markten als de VS, Canada en de EU. Ons exportseizoen begon aan het einde van april en zal doorlopen tot het midden van juli. Hoewel de totale productie van heel China is toegenomen met 20% tot 30%, is het aantal lychees dat geschikt is voor export naar Noord-Amerika en Europa minder hard toegenomen. Ik verwacht dat dit exportvolume met maximaal 10% toe zal nemen."

Lychees aan bomen

"Er is onvermijdelijk een verschil in exportprijzen bij verschillende periodes. Aan het begin van het seizoen was de prijs bijna hetzelfde als die van  vorig jaar. Sinds het begin van mei is echter de exportprijs ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 10% tot 20% gedaald. Vanaf juni is de prijs nog meer afgenomen."


De plantage van het bedrijf

"De lychees die wij exporteren komen voor een deel van onze eigen plantage in Hainan. We kunnen daar over het gehele productieproces strikte technische controle uitvoeren. In de afgelopen jaren zijn Chinese lychees erg populair geworden in buitenlandse markten. Ze hebben daar een stabiel marktaandeel ingenomen. De belangrijkste reden hiervoor is dat onze lychees in vergelijking met die van andere landen een scherpe prijs en een goede kwaliteit hebben."

Ivy Chen
Foshan Fuyi Food Co.,Ltd
Telephone: +86 757 8862 1033
Fax: +86 757 8862 2203Publicatiedatum: 7-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: