Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuw: Schijf van Vijf-advies in online eetdagboek 'de Eetmeter'

In het online eetdagboek 'de Eetmeter' binnen Mijn Voedingscentrum krijg je nu ook een Schijf van Vijf-advies. Per dag kun je bekijken hoeveel jij eet uit de Schijf van Vijf én erbuiten. Voor de producten buiten de Schijf van Vijf reikt Het Voedingscentrum gezondere alternatieven aan. Ook kun je kiezen voor een uitdaging. Zo werk je stapje voor stapje aan een gezonder eetpatroon.

De mogelijkheid om je eigen Schijf van Vijf-advies te krijgen is een uitbreiding van het voedingsstoffenadvies dat je krijgt binnen de Eetmeter. De nieuwe adviezen zijn gericht op voedingsmiddelen en daarmee veel concreter. Zo krijg je een beter inzicht in je voeding en kun je stap voor stap werken aan een gezonder eetpatroon.Aanbevelingen
Met een simpel grafiekje zie je in één oogopslag of jij de aanbevelingen uit de Schijf van Vijf haalt. Daarnaast krijg je per vak uitgebreider feedback. Met deze terugkoppeling kun je eventueel de hoeveelheden die je eet bijsturen. Ook zie je of de producten die je eet in de Schijf van Vijf staan of erbuiten.

Kiezen voor gezondere producten
Wat neem je buiten de Schijf van Vijf? En wat kan daarvan het effect zijn op de gezondheid? Wil je een product buiten de Schijf van Vijf vervangen, dan reikt Het Voedingscentrum alternatieven aan. Zo kun je kiezen voor een ander product dat geschikt is voor jou.

Een uitdaging aangaan
Elke week kun je kiezen voor een uitdaging. Denk aan 'Deze week drink ik water in plaats van frisdrank' of 'Deze week neem ik elke dag bij de lunch groenten tussendoor'. Een week lang blijft deze uitdaging als herinnering op je dashboard van Mijn Voedingscentrum staan. Daarna kun je een nieuwe uitdaging kiezen of met dezelfde doorgaan.

Eetmeter-app
Het volledige Schijf van Vijf-advies is te vinden binnen Mijn Voedingscentrum. In de Eetmeter-app zie je het grafiekje staan dat aangeeft in hoeverre je de aanbevelingen van de Schijf van Vijf haalt.

Bron: Voedingscentrum

Publicatiedatum: 7-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: