Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Transportsector grotendeels uit crisis

Grootste omzetstijging transportsector in zes jaar

De transportsector heeft in het eerste kwartaal van 2017 ruim 5 procent meer omgezet dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is de grootste omzetstijging in zes jaar tijd. Ook voor het tweede kwartaal zijn de transportondernemers over het algemeen positief gestemd. Zo verwacht bijna 30 procent van de transporteurs dat de omzet zal stijgen in het tweede kwartaal. Dit en meer meldt het CBS in de Kwartaalmonitor Transport en logistiek.Breed gedragen omzetgroei
De omzetgroei in het eerste kwartaal werd breed gedragen binnen de transportsector: in alle branches nam de omzet toe. Koeriers bezorgden meer pakketten door toegenomen online aankopen. In het goederenwegvervoer werd in het eerste kwartaal 8 procent meer omgezet dan een jaar eerder, de grootste omzetgroei in zes jaar tijd.

Transportsector grotendeels uit crisis
De totale omzet van de transportsector ligt inmiddels 6 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2008. Bijna alle deelbranches zijn de crisis in de afgelopen jaren wat betreft het omzetniveau te boven gekomen. Bij het vervoer over land is de omzet inmiddels bijna 14 procent hoger dan in 2008.

Bron: CBS

Publicatiedatum: 9-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: