Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
'Snowbergine'

Waitrose heeft primeur met witte aubergine

Ondanks de zomerse temperaturen liggen er vanaf deze week bij de Britse retailer Waitrose 'snowbergines ' in het schap. Deze unieke aubergine dankt zijn bijnaam aan zijn witte schil. Van oudsher zijn aubergines wit. Vandaar dat de ze Amerika 'eggplant' werden genoemd omdat ze wel wat doen denken aan een ganzenei. 
De snowbergines hebben dezelfde vorm als de vertrouwde paarse variant maar zijn romiger en zachter van smaak. Hierdoor absorbeert deze aubergine andere smaken zoals die van tomaten, kruiden en kaas. De witte aubergine neemt bovendien minder olie op tijdens de bereiding waardoor hij ook nog eens goed voor de lijn is. 

De witte aubergine is iets kleiner dan zijn paarse broertje en smaakt vooral gegrild heerlijk, wat hem perfect maakt voor op de barbecue.

Waitrose groenteninkoper, Jade Symonds, vertelt dat er met name in de zomer veel vraag naar aubergines is omdat de groente ideaal is voor op de grill. Dit is dan ook hét moment om ons aanbod aan aubergines uit te breiden met de snowbergine en een opvallend paars-wit gestreept ras."

De witte aubergines, die in Nederland worden geteeld, zullen vanaf deze week tot eind juni bij alle Waitrose vestigingen in het land voor een prijs van €1,55 per stuk verkrijgbaar zijn. 


Publicatiedatum: 8-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: