Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanbod aardappelen groter dan vraag

Tholen - Momenteel is er een groot aanbod aardappelen, zowel nieuwe als oude oogst. "De origine met de meeste volumes momenteel zijn Spanje en Israël. Daarnaast zijn ook andere landen actief met hun primeurs. Het aanbod is nu groter dan de vraag. Israël was later en Spanje vroeger. Het gevolg is dat alles tegelijk samenkwam", vertelt een Belgische handelaar.

"Naast Spanje en Israël is Portugal ook begonnen en is er nog oogst uit Cyprus en Egypte. Daarnaast zoekt Italië afnemers. Door het warme weer de afgelopen week was de consumptie gedaald. Deze week is een 'vierdagenweek', dus dat is in de handel ook niet altijd positief. Met het koudere weer van nu kan de consumptie daarentegen wel toenemen."

Druk op afzet

Volgens hem ligt er wel veel druk op de afzet. "Importeurs met zendingen uit Israël hebben nog stocks in de havens liggen. Daarnaast lopen de temperaturen in Zuid-Spanje op, dus er moet worden gerooid. Aan de andere kant is het een pluspunt dat Spaanse retailers aan het overstappen zijn. Tot vorige week waren ze nog afhankelijk van Noord-Europa, maar nu ligt er meer focus op het eigen land."