Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aanbod aardappelen groter dan vraag

Tholen - Momenteel is er een groot aanbod aardappelen, zowel nieuwe als oude oogst. "De origine met de meeste volumes momenteel zijn Spanje en IsraŽl. Daarnaast zijn ook andere landen actief met hun primeurs. Het aanbod is nu groter dan de vraag. IsraŽl was later en Spanje vroeger. Het gevolg is dat alles tegelijk samenkwam", vertelt een Belgische handelaar.

"Naast Spanje en IsraŽl is Portugal ook begonnen en is er nog oogst uit Cyprus en Egypte. Daarnaast zoekt ItaliŽ afnemers. Door het warme weer de afgelopen week was de consumptie gedaald. Deze week is een 'vierdagenweek', dus dat is in de handel ook niet altijd positief. Met het koudere weer van nu kan de consumptie daarentegen wel toenemen."

Druk op afzet

Volgens hem ligt er wel veel druk op de afzet. "Importeurs met zendingen uit IsraŽl hebben nog stocks in de havens liggen. Daarnaast lopen de temperaturen in Zuid-Spanje op, dus er moet worden gerooid. Aan de andere kant is het een pluspunt dat Spaanse retailers aan het overstappen zijn. Tot vorige week waren ze nog afhankelijk van Noord-Europa, maar nu ligt er meer focus op het eigen land."


Publicatiedatum: 7-6-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: