Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Elena Buchloh, Kompany:

"Redelijk glasaardbeienseizoen ondanks lange dip rondom Moederdag"

Tholen - Vorig jaar breidde Kompany haar assortiment uit met aardbeien, afkomstig van een zevental telers met in totaal 17,5 hectare glasaardbeien en 4,2 hectare stellingenteelt. Inmiddels is de aanvoer van de glasaardbeien van de voorjaarsteelt zo goed als afgelopen. "We krijgen deze week de laatste pallets binnen", vertelt Elena Buchloh, bij Kompany verantwoordelijk voor de aardbeienverkoop.


 
"Veel mensen kennen Kompany voornamelijk van komkommers en herfsttomaten maar inmiddels ook van de aardbeien. De uitbreiding met aardbeien is erg goed bevallen en is een goede aanvulling gebleken. Natuurlijk heb je in het eerste seizoen wat leermomentjes, maar het seizoen is tevredenstellend verlopen", vertelt Elena. "Prijstechnisch is het een redelijk seizoen geweest, al viel de markt rondom Moederdag tegen, maar daar had iedereen mee te maken."
 
Vanaf begin week 25 zal ook de aanvoer van de aardbeien van de stellingenteelt bij Kompany op gang komen. "Onze afzet van de aardbeien van de glasteelt was hoofdzakelijk gericht op de Duitse markt, maar andere landen zullen ook interessant voor ons zijn." Op de vraag of de uitbreiding naar de aardbeienteelt een aanleiding is om het zachtfruit assortiment verder uit te breiden, antwoordt Elena: "Dat is nu niet aan de orde, maar wat niet is, kan nog komen."
 
Voor meer informatie:
Kompany
Venrayseweg 154
5928 RH Venlo
Tel: 077 30 30 733
e.buchloh@kompany.nl
www.kompany.nl

Publicatiedatum: 7-6-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: