Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eroski verlaagt prijzen van duizenden producten

Ocado aan de slag in Europa

VS: Blue Apron maakt beursgang
Blue Apron, dat maaltijdpakketten bezorgt, heeft voorbereidingen getroffen om naar de beurs te gaan. Blue Apron is het grootste bedrijf in het marktsegment voor het bezorgen van maaltijdpakketten, maar heeft vooralsnog weinig winst opgeleverd. De beursgang moet zorgen voor een investeringskapitaal van $100 miljoen (€89,2 miljoen). (progressivegrocer.com)

Ocado aan de slag in Europa
De Britse online supermarkt Ocado heeft een overeenkomst getroffen met een vooralsnog onbekende Europese retailer. Het bedrijf had zich anderhalf jaar geleden al een deadline gesteld om tot samenwerking buiten het Verenigd Koninkrijk te komen, maar was daar tot nu toe nog niet in geslaagd. Samenwerking met buitenlandse retailers wordt door analisten gezien als een belangrijke invloed op de koers van Ocado aandelen. Omdat het bedrijf de zichzelf gestelde deadline in 2015 niet had gehaald, werd er echter druk gezet op het geduld van de aandeelhouders. Volgens Ocado worden bestellingen in Europa in eerste instantie opgevangen door de huidige distributiecentra van de retailpartner. In de overeenkomst is echter ook opgenomen dat de partner het verzoek mag doen om deze centra te automatiseren met technologie van Ocado. Er zou dan echter wel voor elke voorwaarde van deze investering een overeenkomst moeten worden gesloten. (Reuters)

VK: Amazon Fresh breidt postcodegebieden uit
Amazon Fresh breidt in het Verenigd Koninkrijk zijn werkterrein uit. Er is nu vanuit Amazon Fresh thuisbezorging mogelijk in 42 nieuwe postcodegebieden. De nieuwe postcodegebieden omvatten wijken als Herfordshire en Bedfordshire, naast het bestaande netwerk van 302 postcodegebieden in onder andere Londen. (cityam.com)

Spanje: Eroski verlaagt prijzen van duizenden producten

Eroski gaat zo'n 7.000 producten in zijn hypermarkten en 1.000 producten van supermarktassortiment blijvend in prijs verlagen. "We hebben naar aanleiding van verbeteringen in de leveringsketen onze prijzen verlaagd. Onze consumenten kunnen nu hun favoriete producten van bekende merken of van ons eigen huismerk kopen voor lagere prijzen," aldus Eva Ugarte van Eroski. (esmmagazine.com)

Aldi Nord wint onderscheiding voor duurzaamheid
Aldi Nord heeft voor zijn verslag voor duurzaamheid een onderscheiding gekregen in de categorie "Best First Time Report" bij de internationale Corporate Responsibility Report Awards (CRRA) 2017. Volgens de uitslag van de verkiezing heeft Aldi zich door middel van een goede definitie van de toewijding van zijn aandeelhouders en een sterke focus op de hoofdzaken een uitstekend beleid op weten te stellen voor duurzaamheid. (esmmagazine.com)

VK: Marks & Spencer wil zero-waste onderneming worden

Marks & Spencer heeft een nieuw plan voor duurzaamheid gelanceerd. Met dit plan moeten de belangrijkste oorzaken voor afval en verspilling voor zowel de keten als voor de gehele samenleving aan worden gepakt. Het zogeheten Plan A 2025 is een milieu gericht en ethisch programma met een focus op de klant, waardoor M & S binnen 8 jaar moet zijn veranderd in een zero-waste-onderneming. (esmmagazine.com)

7-Eleven Vietnam in juni van start

De buurtwinkelketen 7-Eleven opent in juni zijn eerste vestiging in Vietnam. Via Facebook heeft het bedrijf aangegeven naar verwachting winkels te openen in een aantal districten bij Ho Chi Minh-stad. (insideretail.asia)

Farm Boy opent eerste locatie in Toronto
Farm Boy breidt verder uit in het zuidelijke deel van Ontario. De keten opent in de herfst van dit jaar zijn eerste vestiging in Toronto. De winkel krijgt een oppervlak van 1.850 vierkante meter en genereert werkgelegenheid voor 150 stafleden. (canadiangrocer.com)

Onderzoek gerelateerd aan Tesco-schandaal afgelast

Een fiscaal onderzoek naar PricewaterhouseCoopers LLP in verband met het boekhoudschandaal bij Tesco is door de Financial Reporting Council (FRC) afgelast. De reden hiervoor is omdat er volgens de FRC weinig kans was om nog iets van belang bij het boekhoudkantoor te ontdekken. De FRC gaat echter wel door met zijn onderzoek bij andere Tesco-boekhouders. Het onderzoek in verband met het boekhoudschandaal loopt nu al ongeveer drie jaar. (esmmagazine.com)

Carrefour bouwt distributiecentrum in Dubai

Majid Al Futtaim heeft in Dubai een startceremonie gehouden voor de bouw van een nieuw distributiecentrum van Carrefour. Het nieuwe centrum krijgt een opslagcapaciteit van 400 miljoen units. Het distributiecentrum gaat zowel fysieke Carrefourvestigingen ondersteunen als de producten leveren voor de andere kanalen van de retailgroep. (arabianbusiness.com)Publicatiedatum: 6-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: