Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
7 juni: eerste veildag Thoolse primeuraardappelen

Het nieuwe aardappelseizoen gaat weer beginnen. Op woensdag 7 juni start  het veilen van de Thoolse primeuraardappelen: de Alvantho. Lange tijd leek het erop dat pas laat van start gegaan zou kunnen worden. Maar nu blijkt dat de startdatum van de eerste veilingdag gewoon op dezelfde datum als vorig jaar plaatsvindt. Men verwacht aanvoer van Doré, Frieslander en wellicht ook Eigenheimer. Tijdens de eerste veiling zal de opbrengst van het eerste kistje worden geschonken aan een goed doel.

De kwaliteit lijkt goed. De aardappelen worden aangeboden in een zwarte plastic kist met een vulgewicht van 20 kilogram. Verder kunnen er ook aardappelen in consumenten verpakking, kartonnen doosjes met 3 kilogram inhoud, op bestelling geleverd worden. De verse aardappelen zijn nog niet huidvast.

De Alvantho aardappelen zijn gecertificeerd als 'Erkend Streekproduct'. Product met als herkomst Tholen en maatschappelijk verantwoord geteeld en verwerkt, mag het keurmerk 'Zeker Zeeuws Streekproduct' voeren.

Van het totale aanbod gaat circa 50-55% via de veilingklok. Het overige deel zal zijn weg vinden via bemiddeling. De bemiddelaar onderhoud nauw gezette contacten met de kleinverpakkers zodat het Thoolse product ook in de schappen van de supermarkten te vinden is. We praten dan over een huidvast product wat wasserij geschikt is. Dat zal dus pas na 20 juni zijn.

Voor meer informatie:
Veiling Sint-Annaland
4697 ZG Sint-Annaland
T: 0166-65 2450
F: 0166-65 3488
veiling.sa@alvantho.nl
www.alvantho.nl

Publicatiedatum: 6-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: