Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tommy is duurste mango van Colombia

"De prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van vraag en aanbod, maar we kunnen echt zeggen dat de Tommy mango momenteel de duurste mango is. Hij kost nu tussen de 3.000 tot 3.200 Colombiaanse peso per kilo (€0,92 tot €0,99)," aldus Fabio Usai van Cooltropy Company. Qua prijs wordt de Tommy gevolgd door de rassen Yulima en Azucar, die ongeveer 2.500 peso (€0,77) per kilo kost. De Keitt mango heeft momenteel een prijs van 2.200 peso (€0,68) per kilo. 


Cooltropy Company is minder dan een jaar geleden opgericht, maar exporteert nu al mango's naar Europa, waarbij met name Spanje en Frankrijk belangrijke markten zijn. Het bedrijf is van mening dat de Tommy-mango nog niet bekend genoeg is op de wereldmarkt om wekelijkse export te rechtvaardigen. "We beseffen ons dat de Kent de populairste mangosoort is, maar we zouden graag de andere rassen die we produceren willen promoten. We zijn ervan overtuigd dat de consument die mogelijk beter gaat vinden dan de Kent," aldus Usai. 

Op dit moment exporteert Cooltropy mango's uit verschillende delen van Colombia. Zo worden de Tommy en Keitt vanuit Bolombolo geëxporteerd en de Yulima en Keiit vanuit de regio Yulima. Vanuit de kustregio wordt de Azucar-mango geëxporteerd. "In de afgelopen jaren is er sprake geweest van een afname in productie en daarmee gepaard gaand een stijging in prijzen. We moeten ons echter goed beseffen dat het klimaat een sterke invloed op deze fruitsoort heeft," zegt Usai tot slot. 

Voor meer informatie:
Fabio Usai
Cooltropy SA
Telf.: +57 3114095368


Publicatiedatum: 6-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: