Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor het eerst in 15 jaar

Argentijnse citroenen betreden Amerikaanse markt

"Na jaren van worsteling om Argentijnse citroenen toegang te laten krijgen tot de Amerikaanse markt, zal begin juni de eerste symbolische vracht naar de VS verzonden worden", aldus president Sanchez van de Tucumana Assiociation of Citrus.

De Argentijnse citroenen zijn sinds 15 jaar niet meer te verkrijgen in de VS. Dit zou als reden hebben dat deze vruchten verschillende ziekten bij zich zouden dragen en daardoor een gevaar vormen voor de Amerikaanse citroenproductie. Ondanks dit zijn de citroenen van Argentijnse productie wel verkrijgbaar in landen als Nederland, Spanje en Italie waar hoge gezondheidseisen aan de te importeren producten worden gesteld.

De toestemming die is afgegeven door de Amerikaanse autoriteiten, is in werking getreden zoals op 27 april overeengekomen door de presidenten Trump en Macri.

Verder gaf de de heer Sanchez aan dat de vracht op dit moment nog geen commercieel waarde heeft. Met een volume van ongeveer 5 of 6 palets met in totaal zo'n 70 dozen met citroenen, is deze eerste vracht eerder symbolisch te noemen.

Hoe dan ook, grotere vrachten zullen beginnen in april van 2018, over zee. Rond deze tijd zal de nieuwe productie vanuit Tucuman beschikbaar zijn.

"Het is vanzelfsprekend dat de eerste ladingen klein zullen zijn, aangezien het allemaal afhangt van de ontwikkeling van de markt voor de Argentijnse citroenen. We moeten sterke samenwerkingen gaan opzetten, net zoals we dat in andere landen hebben gedaan."

In Argentinië, ongeveer 132.000 hectare land wordt gebruikt voor de citroen productie. Tucumán heeft daarvan 84 procent in zijn bezit, volgens officiële gegevens.

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: