Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Yemishrach Berhanu:

"Ethiopië is een aantrekkelijk land voor investeerders"

Tholen - De Ethiopische vereniging voor telers en exporteurs EHPEA heeft 140 leden die groenten, fruit en bloemen produceren en exporteren. Yemishrach Berhanu, verantwoordelijk voor de promotie van de associatie, geeft aan dat ze op verschillende AGF-beurzen aanwezig zijn om de producten te promoten van hun leden. Ook namen ze deel aan de Macfrut in Rimini. "We promoten aardbeien, avocado's, mango's, ananas, kruiden, bonen en nog diverse andere groenten en fruit."


Yemisrach Berhanu (rechts) tijdens Macfrut 2017.

Interessant
Ze vervolgt: "Daarnaast willen we benadrukken dat Ethiopiƫ een aantrekkelijk land is voor investeerders. Er zijn hier diverse interessante projecten en de overheid draagt ook financieel bij. Ook liggen de renteprijzen hier laag. Reden genoeg om eens te informeren. Er is hier een areaal van 1000 hectare apart gezet voor investeerders."

Yemisrach zegt dat Ethiopische bedrijven veel naar Europa exporteren. "Belangrijke afnemers zijn Duitsland en Nederland. Ook het Verenigd Koninkrijk is een grote klant. Wij zijn van plan om in de toekomst meer te exporteren en onze overheid steunt ons daarbij. Het mooie is dat wij jaarrond produceren, dus altijd kunnen leveren. Europeanen hebben vooral interesse in sugar snaps en fijne bonen."

Voor meer informatie:
Ethiopian Horticulture Produces Exporters Association
Addis Abeba - Ethiopia
Yemisrach Berhanu
T: +251 116 185178
F: +251 116 636753
www.ehpea.org