Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Yemishrach Berhanu:

"EthiopiŽ is een aantrekkelijk land voor investeerders"

Tholen - De Ethiopische vereniging voor telers en exporteurs EHPEA heeft 140 leden die groenten, fruit en bloemen produceren en exporteren. Yemishrach Berhanu, verantwoordelijk voor de promotie van de associatie, geeft aan dat ze op verschillende AGF-beurzen aanwezig zijn om de producten te promoten van hun leden. Ook namen ze deel aan de Macfrut in Rimini. "We promoten aardbeien, avocado's, mango's, ananas, kruiden, bonen en nog diverse andere groenten en fruit."


Yemisrach Berhanu (rechts) tijdens Macfrut 2017.

Interessant
Ze vervolgt: "Daarnaast willen we benadrukken dat EthiopiŽ een aantrekkelijk land is voor investeerders. Er zijn hier diverse interessante projecten en de overheid draagt ook financieel bij. Ook liggen de renteprijzen hier laag. Reden genoeg om eens te informeren. Er is hier een areaal van 1000 hectare apart gezet voor investeerders."

Yemisrach zegt dat Ethiopische bedrijven veel naar Europa exporteren. "Belangrijke afnemers zijn Duitsland en Nederland. Ook het Verenigd Koninkrijk is een grote klant. Wij zijn van plan om in de toekomst meer te exporteren en onze overheid steunt ons daarbij. Het mooie is dat wij jaarrond produceren, dus altijd kunnen leveren. Europeanen hebben vooral interesse in sugar snaps en fijne bonen."

Voor meer informatie:
Ethiopian Horticulture Produces Exporters Association
Addis Abeba - Ethiopia
Yemisrach Berhanu
T: +251 116 185178
F: +251 116 636753
www.ehpea.org

Publicatiedatum: 9-6-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: