Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederlandse ambassade biedt steun aan lokale producenten:

"Nederlandse import van uien in Ghana onacceptabel vanwege lokale teelt"

Thierry van Helden, de 'First Secretary Economic Affairs' van de Nederlandse ambassade in Ghana heeft de import van uien en andere groenten uit Nederland onacceptabel genoemd, wanneer deze lokaal geteeld kunnen worden. De ambassadeur heeft aangeboden steun te verlenen aan de groentetelers om de binnenlandse consumptie en eigen export te verhogen, zo meldt de website Ghanaweb.

"Het is teleurstellend om te weten dat Ghana Nederlandse uien importeert, die in Ghana kunnen worden geteeld. Dus we zijn zeker bereid u te ondersteunen op het gebied van technologie, zodat u hier alles kunt telen en verwerken", vertelde Van Helden tijdens de opening van een moderne fabriek voor Eden Tree Limited, een toonaangevende Ghanese groenten, fruit en kruidenproducent en distribiteur.

Van Helden, die de ambassadeur vertegenwoordigde beloofde zijn inzet om Ghana te helpen de Ghanese sector competitiever te maken en de regering aan te sporen om de landbouwprogramma's in praktijk te brengen. "Ghana zou tegen 2020 een netto-exporteur moeten zijn van Nederlandse groenten en geen importeur."




Publicatiedatum: