Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Minder voedselverspilling met ethyleenfilter

Veel van al de geteelde voeding gaat verloren. Dit blijkt uit een verslag van ReFED, die voedingsverspilling wil verminderen. 

It's Fresh! brengt een product op de markt die bijdraagt aan de vermindering van voedselverspilling, de It's Fresh! filter. De filter absorbeert ethyleen, een natuurlijk voorkomend gas dat zorgt voor de rijping van groenten en fruit. Ook wordt de houdbaarheid van het product verlengt en wordt verspilling tegengegaan. 

 

Brian Keavy, verkoop en marketing bij fruitteler Kingsburg Orchards: "We hebben de afgelopen vier jaar It's Fresh! veelvuldig gebruikt bij onze binnenlandse en internationale afzet. We ontdekten dat het de houdbaarheid van ons fruit verlengt met een gemiddelde van vier extra dagen. Dit staat gelijk aan een nettowinst van $2 tot $3 (€1,78 tot €2,67) per kist."

John Miller van exporteur Foodview: "We hebben It's Fresh! gebruikt om te verzekeren dat onze Nieuw-Zeelandse kersen de consumenten in de beste staat bereiken. Door It's Fresh! bleven de kersen in goede staat. Ook blijven de kersen door It's Fresh! langer vers in de winkel en kunnen klanten de kersen tien dagen langer in de koelkast bewaren. It's Fresh! verbetert de kwaliteit van onze producten. Dit voegt waarde toe aan ons merk, waardoor de verkoop stijgt."

Dean Martel, Senior Sales Director van It's Fresh: "We hebben met veel telers in de VS samengewerkt, om programma's te ontwikkelen die voedingsverspilling tegengaan. We werken ook samen met Albertson's. Met dit bedrijf ontwikkelen we een programma om verspilling te verminderen. Het programma levert al meetbare resultaten. Albertson's merkt dat hun klanten erg tevreden zijn met de producten, omdat ze thuis langer vers blijven en beter smaken."

De It's Fresh filter is uitvoerig getest. Door het creëren van een "Freshaspere" wordt de kwaliteit en versheid verbeterd. De schadelijke stof etheen wordt uit de omgeving van de versproducten verwijderd. De verbetering van de producten zorgt voor een positieve financiële impact voor telers en retailers."

Contact:
Dean Martel
It's Fresh!
Tel: (952) 314 7278

Publicatiedatum: 7-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: