Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Camposol ziet omzet Q1 stijgen

Hoewel in maart en april de kust van Peru nog getroffen werd door zware regen en rivieren die buiten de oevers traden, werden de productiegebieden van Camposol niet getroffen. De resultaten over het eerste kwartaal 2017 die het Peruaanse bedrijf bekend maakte, zijn positief.

In de eerste drie maanden van dit jaar steeg de omzet met 5,6% naar 58,2 miljoen dollar. Dit resultaat is mede te danken aan het grotere volume blauwe bessen dat verhandeld werd. Deze bessen zijn nog altijd het meest lucratieve product in het portfolio. De afgelopen drie jaar zijn de meeste investeringen dan ook naar dit product gegaan. Met een 3.321 ton tegen een gemiddelde prijs van 5,90 dollar per kilo verkocht Camposol een groter volume, maar tegen een lagere gemiddelde prijs dan in het voorgaande jaar (2016: 2.406 ton, 7,11 dollar).

De avocado's laten een tegenovergesteld resultaat zien; het volume daalde, terwijl de prijs steeg. Camposol bracht 111 ton op de markt tegen een gemiddelde kiloprijs van 3,03 dollar. In het eerste kwartaal van 2016 waren die cijfers 554 ton tegen 2,23 dollar. De mangoprijs stond onder druk, maar ook in de zeevruchten, een andere belangrijk segment van Camposol, werd een omzetgroei gerealiseerd. De operationele winst uit de doorgezette activiteiten kwam uit op 0,3 miljoen dollar.

Klik hier om de kwartaalcijfers te bekijken.

Publicatiedatum: 1-6-2017
Auteur: Rudolf Mulderij
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: