Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Camposol ziet omzet Q1 stijgen

Hoewel in maart en april de kust van Peru nog getroffen werd door zware regen en rivieren die buiten de oevers traden, werden de productiegebieden van Camposol niet getroffen. De resultaten over het eerste kwartaal 2017 die het Peruaanse bedrijf bekend maakte, zijn positief.

In de eerste drie maanden van dit jaar steeg de omzet met 5,6% naar 58,2 miljoen dollar. Dit resultaat is mede te danken aan het grotere volume blauwe bessen dat verhandeld werd. Deze bessen zijn nog altijd het meest lucratieve product in het portfolio. De afgelopen drie jaar zijn de meeste investeringen dan ook naar dit product gegaan. Met een 3.321 ton tegen een gemiddelde prijs van 5,90 dollar per kilo verkocht Camposol een groter volume, maar tegen een lagere gemiddelde prijs dan in het voorgaande jaar (2016: 2.406 ton, 7,11 dollar).

De avocado's laten een tegenovergesteld resultaat zien; het volume daalde, terwijl de prijs steeg. Camposol bracht 111 ton op de markt tegen een gemiddelde kiloprijs van 3,03 dollar. In het eerste kwartaal van 2016 waren die cijfers 554 ton tegen 2,23 dollar. De mangoprijs stond onder druk, maar ook in de zeevruchten, een andere belangrijk segment van Camposol, werd een omzetgroei gerealiseerd. De operationele winst uit de doorgezette activiteiten kwam uit op 0,3 miljoen dollar.

Klik hier om de kwartaalcijfers te bekijken.