Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tesco koopt enorme citroenen in | Lidl maakt eerste Amerikaanse vestigingen bekend

Aldi sluit 32 Deense vestigingen

Aldi sluit 32 Deense vestigingen
Ondanks dat Aldi in de meeste Europese landen aan het uitbreiden is, heeft de keten in Denemarken 32 vestigingen moeten sluiten. In 2016 had de keten een verlies van DKK 246 miljoen (€33,1 miljoen), hoewel dit jaar op jaar een verbetering was van DKK 54 miljoen (€7,26 miljoen). (esmmagazine.com)

IGD geeft toekomstbeeld voor fysieke supermarktketens

De internationale organisatie voor marktonderzoek IGD heeft in samenwerking met het Consumer Goods Forum een nieuw verslag uitgegeven, waarin 10 verschillende zaken worden belicht die volgens het verslag van belang zijn voor fysieke winkels om nog te kunnen concurreren met online retailers. Het verslag The Evolution of the Physical Store laat een beeld van de toekomst zien voor het fysieke marktsegment.
Klik hier om het verslag te lezen. (esmmagazine.com)

Tesco koopt enorme citroenen in 
Een grote hoeveelheid aan neerslag heeft in Spanje ervoor gezorgd dat de citroenenoogst wordt gekenmerkt door enorme maten. Normaal worden deze zogeheten Emperor-citroenen niet verkocht op de Britse markt, omdat het aanbod hiervan doorgaans gering is. Tesco heeft nu met zijn leveranciers samengewerkt om de citroenen in Britse vestigingen te verkopen.

Tesco presteert het beste
Van de vier grootste Britse supermarkten had Tesco in het afgelopen kwartaal de beste positie. De keten had jaar op jaar een toename in kwartaalomzet van 2,2%. Sainsbury's had een omzettoename van 1,2%, terwijl de omzet van Morrisons toenam met 1,4% en die van Asda afnam met 0,1%. Dit blijkt uit de statistieken van Nielsen over de periode van 12 weken tot 20 mei. Alle vier de ketens hebben sinds vorig jaar marktaandeel moeten inleveren. Het totale marktaandeel van de zogeheten Grote Vier nam af van 67,9% tot 66,3%. De discountketens Aldi en Lidl maken nog steeds een opmars. De omzet van de ketens nam toe met respectievelijk 18,1% en 19,7%. Het marktaandeel van Aldi steeg van 7,1% vorig jaar tot 8,1%, terwijl het aandeel van Lidl groeide van 4,7% tot 5,4%. (campaignlive.co.uk)

Sonae opent Continente-winkels in het Midden-Oosten
De Portugese retailgroep Sonae is van plan om zijn Continente-hypermarktketen in de Verenigde Arabische Emiraten en andere regio's in het Midden-Oosten in te zetten. "Op dit moment evalueren we de markt en zoeken we partners om ons retailmerk in andere landen in het Midden-Oosten te introduceren," aldus Jose Carlos Trinidade van Sonae. (esmmagazine.com)

Lidl maakt eerste Amerikaanse vestigingen bekend
Lidl heeft een lijst van eerste Amerikaanse supermarktlocaties bekend gemaakt, die vanaf 15 juni in bedrijf moeten gaan. De keten focust zich op Virginia en North en South Carolina. In Virginia gaat Lidl supermarkten openen in Virginia Beach en Hampton, terwijl in South Carolina er vestigingen worden geopend in Spartanburg en Greenville. In eerste instantie worden in North Carolina winkels geopend in Kinston, Greenville, Sanford, Rocky Mount en Winston-Salem. (usatoday.com)

Zuid-Afrika: Verminderde winst voor Spar

De Zuid-Afrikaanse retailer en groothandelaar Spar Group had in het afgelopen halfjaar een iets verminderde winst per aandeel. De keten had meer aandelen uitgegeven om overnames in het buitenland te financieren. De omzet steeg met 12,6% tot 47,4 miljard rand (€3,23 miljard), terwijl de groei een jaar eerder nog neerkwam op 16,7%. (Reuters)

VK: Asda introduceert nieuw online middel voor leveranciers

Asda heeft het systeem Sustain & Save Exchange (SSE) opgezet, waarmee lokale leveranciers in de komende drie jaar tot £2,5 miljoen (€2,88 miljoen) kunnen besparen. Het systeem wordt eerst in Noord-Ierland geïmplementeerd. Dankzij SSE hebben Asda-leveranciers al zo'n £30 miljoen (€34,6 miljoen) uit kunnen sparen. Verder is er voor 100.000 aan verspilling verminderd.(boardroomni.com)

Aldi nog steeds in opkomst in Australië
Het marktaandeel van Aldi binnen de Australische supermarktsector neemt nog steeds toe, ten koste van concurrentie zoals Woolworths en IGA.
Klik hier om het artikel te lezen op foodnavigator-asia.com.

Italië: Coop Alleanza 3.0 meldt eerste jaarresultaten
De grootste coöperatie en supermarktketen van Italië, Coop Alleanza 3.0, had in zijn eerste fiscale jaar een omzet van €4,7 miljard. Met inbegrip van pompstations en de sectoren voor toerisme en boekenwinkels kwam de omzet neer op €5,1 miljard, wat 8% meer is dan in 2015. De totale winst was volgens de verklaring van de keten meer dan €14,8 miljoen. Volgens de plannen van 2017 tot 2019 wordt er in totaal €875 miljoen geïnvesteerd. (esmmagazine.com)

VS: Sprouts wordt toch niet overgenomen door Albertsons
Eerder overwoog Albertsons om de biologische supermarktketen Sprouts Farmers Market over te nemen. Volgens The New York Post ziet het bedrijf nu af van deze overname. Albertsons had overlegd met Sprouts voor een mogelijke fusie, waarbij het bedrijf zou worden geprivatiseerd. De koers van de aandelen van Sprouts zijn echter nu te hoog voor Albertsons om zomaar over te nemen. (progressivegrocer.com)

Publicatiedatum: