Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mobiele app helpt aardappeltelers hun opbrengst te voorspellen

In het kader van een 'smart farming' project, is er een op software gebaseerd opbrengstenmodel ontwikkeld voor de aardappelteelt. Het model kwam tot stand door een samenwerking van agridata bureau Agrimetrics en het National Institute of Agricultural Botany (NIAB) en is bedoeld om telers via hun smartphone betrouwbare gegevens te verschaffen over de te verwachten opbrengsten. 

PotatoSize, een app die onlangs geïntroduceerd werd door een joint venture van het James Hutton Institute, James Hutton Limited en Agrovista, beweert een einde maken aan arbeidsintensieve berekeningen om de maten van de aardappelen te ramen aan de hand van een eenvoudige automatische analyse van één afbeelding van een willekeurig exemplaar uit het veld. 

De ontwikkelaars denken dat het gebruik van deze mogelijkheden om informatie over pootdatum en groei te verzamelen in combinatie met fotomateriaal van de aardappelbedden telers meer inzicht kan geven in de ontwikkeling van hun gewassen.

"Dit type analyse is cruciaal voor telers om keuzes te kunnen maken met betrekking tot het toepassen van methodes zoals loofkappen of-branden. De mobiele app maakt het mogelijk om eenvoudig en snel toegang tot gewasgegevens te krijgen, waarbij gebruik gemaakt wordt van duidelijke grafieken. 


Publicatiedatum: 2-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: