Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Door service en kwaliteit onderscheid ik me van horecagroothandel ”

Markthandelaar Harrie Swinkels levert aan horeca

Tholen – Hij is sinds negen jaar wat minder vaak op de markten te vinden en steeds vaker in horecagelegenheden. "In 2008 begon ik met een paar horecaklanten, nu is dat uitgegroeid tot 40", vertelt Harrie Swinkels van Harrie Swinkels Groentehandel uit Aarle-Rixtel. Zowel de handel op markten als met de horeca loopt goed, en de activiteiten vullen elkaar prima aan. "Als door weersomstandigheden de verkoop op de markt een beetje tegenvalt, dan heft de horeca dat weer wat op. Bovendien heb ik door de markthandel altijd genoeg voorraad om de horeca te kunnen beleveren. Horeca-ondernemers kunnen mij altijd bellen, ook op zondag", vertelt Harrie.



"Daarmee onderscheid ik me van de horecagroothandel, zoals Hanos en Sligro. Het leveren op zondag is geleidelijk gegaan, eerst begon het met een paar grote klanten. Wanneer het terras bij hen op zondag ineens volloopt en de mensen eten allemaal salade, dan kunnen ze mij bellen. Ik houd de weersvoorspellingen dus goed in de gaten om voor tevreden klant en te zorgen. Gelukkig staat mijn vrouw er ook helemaal achter." Het horecagedeelte runt Harrie Swinkles Groentehandel met zijn vieren. Harrie zelf, zijn vrouw, zijn vader en een medewerker die ook helemaal op de hoogte is van alle voorraden en bestellingen. Harrie: "Ik vind het fijn om het zoveel mogelijk in eigen hand te hebben. Sommige klanten hoeven de bestellingen eigenlijk niet meer door te geven, wat ze nodig hebben zit allemaal al in mijn hoofd."



Ook de markthandel loopt goed, vertelt hij. "Met zes man zorgen we ook daar voor een super klantenservice. Op maandag staan we in Venray, op woensdag in Beek en Donk en op zaterdag in Helmond. De markthandel heb ik in 2003 overgenomen van mijn ouders, die stonden al 40 jaar op de markten, zij draaiden er toen nog 4."
Deze week zijn de asperges bij Harrie Swinkels Groentehandel flink in de aanbieding. Ze geven ze bijna weg: 2 kilo voor 4 euro of een hele kist voor 8 euro. Harrie: "De asperges zijn eigenlijk veel te goedkoop. Nu het zo warm is komt alles tegelijk. Voor de consumenten is dat leuk. Ze kunnen ze in de diepvries doen. We verkopen ze nu in flinke aantallen. Maar die aanbiedingen doe ik voor twee weken, dan hebben de mensen ook wel weer voldoende."



Harrie koopt zijn handel zoveel mogelijk rechtstreeks bij telers in. "Veelal werk ik met hen op contractbasis. Voor de andere producten ga ik naar Greenport Venlo. Daar koop ik in bij Van Staay Foodgroup en Aartsenfruit." Belangrijke bedrijfsmiddelen voor Harrie Swinkels Groentehandel zijn de bestelbus (tevens het visitekaartje van zijn onderneming) en MAN bakwagen van 16 pallets voor de logistiek, de koelruimte voor opslag (die is 250m2 groot) en de geconditioneerde ruimte (ook 250m2) voor het verpakken van de producten. "Hierdoor kan ik kwaliteit en service waarborgen. We brengen producten zo snel mogelijk van het land naar de klant. We zijn ook actief op Facebook en staan zo direct in contact met onze klanten, dat is dus ook een belangrijk instrument", besluit Harrie.


Voor meer informatie:

Harrie Swinkels Groentehandel

Harrie Swinkels
Havenweg 23
Aarle-Rixtel
T: 06 20351916
hswinkelsgroentehandel@hetnet.nl
@HarrieSwinkelsGroentehandel