Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Frankrijk kampt met brandstoftekorten

Sinds vorige week worden er raffinaderijen en brandstofdepots in Frankrijk geblokkeerd door chauffeurs van gevaarlijke stoffen. Met name in de regio Parijs is hierdoor een tekort aan brandstof ontstaan.

Parijs

De situatie in regio Parijs is dermate zorgwekkend dat het Franse Directoraat-Generaal voor de burgerluchtvaart de vliegtuigmaatschappijen heeft gevraagd om kerosine in het buitenland te tanken. Daarnaast is er in de regio Parijs bij circa 40% van de pompstations een te kort in brandstof (opgave 30-05 18:30 uur).

Noodvoorraad

In Frankrijk is er een noodvoorraad voor 115 dagen aan brandstof. Volgens opgave is hier nu drie dagen van verbruikt. Dit lijkt mee te vallen maar evengoed zijn er 363 pompstations gesloten vanwege brandstoftekort. Het advies is dan ook indien er naar of door Frankrijk wordt gereden om tijdig te tanken om te voorkomen dat men met een bijna lege tank bij een gesloten pompstation komt.

Actuele informatie
De actuele situatie kan hier worden bekeken. Op deze website is de actuele situatie te vinden van bijna 9000 pompstations in Frankrijk.

Bron: EVO


Publicatiedatum: 31-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: