Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
De eerste 'Pfälzer Frühkartoffeln' van het seizoen zijn er

In het zuidwesten van Duitsland zijn de eerste van de in totaal 303 telers van 'Pfälzer Grumbeere' met de vroege aardappeloogst 2017 begonnen. De eerste vroege aardappelen uit de Pfalz zijn bijzonder geliefd – vooral ook vanwege hun zachte schil. Consumenten kunnen de verse aardappelen aanvankelijk in boerderijwinkels en op weekmarkten in het productiegebied de Pfalz kopen.

Georg Riede, voorzitter van de telersvereniging 'Pfälzer Grumbeere' legt uit: "Vroege aardappelen die nu op tafel komen werden reed midden februari gepoot. Hierbij gaat het om kleinere partijen die meestal zeer arbeidsintensief en met hart en ziel onder plastic geteeld werden. Op grotere hoeveelheden vroege aardappelen rekenen we vanaf de een na laatste week van juni. Dan zijn de aardappelen ook in de retail verkrijgbaar!"


Foto: telersvereniging 'Pfälzer Grumbeere'

Vroege aardappelen kregen het in het voorjaar te stellen met kou en late vorst
Kou en vorst hebben de groei van de vroege aardappelen dit voorjaar op sommige akkers in het zuidwesten geremd. De kwaliteit en de smaak heeft dit echter niet beïnvloed. De eerste vroege aardappelen uit de Pfalz presenteren zich overtuigend lekker.

Gemiddelde oogst in de Pfalz ligt op meer dan 100.000 ton vroege aardappelen
Met een teeltgebied van circa 4.000 hectare is de Pfalz met de aangrenzende regio's in het zuiden van Rheinhessen het grootste aaneengesloten teeltgebied van vroege aardappelen in Duitsland. De exacte oogst is momenteel nog niet betrouwbaar te ramen. Gemiddeld oogst men er jaarlijks echter meer dan 100.000 ton vroege aardappelen.

Publicatiedatum: 31-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: