Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kuehne + Nagel en IVECO trucks zetten in op LNG

Kuehne + Nagel is een contract aangegaan met IVECO voor de aanschaf van 14  trucks die rijden op LNG (Liquefied Natural Gas). Deze aankoopbeslissing reflecteert het feit dat Kuehne + Nagel in toenemende mate inzet op milieuvriendelijke oplossingen.De Stralis NP LNG-trucks die Kuehne + Nagel heeft aangeschaft zijn onderdeel van IVECO's nieuwste generatie LNG-trucks. De vrachtwagens hebben 400 HP aardgasmotoren, die draaien op het duurzame LNG. Met deze brandstof ligt de CO2-uitstoot 15% lager dan bij een truck met een dieselmotor. Door het gebruik van LNG wordt de uitstoot van stikstofoxide met 70% gereduceerd. De deeltjesemissie ligt zelfs 95% lager.

De door Kuehne + Nagel Nederland aangeschafte trucks zullen worden gebruikt om goederen te vervoeren tussen de magazijnen in Nederland en Duitsland. De vrachtwagens hebben een dubbele LNG-tank, waardoor ze een bereik hebben van 1.500 kilometer. Zo kan het bedrijf ze ook efficiŽnt inzetten op langere routes. De trucks zijn bovendien uitgerust met innovatieve aanhangers met elektronische koeling.

Gereon Niemeier, Managing Director van Kuehne + Nagel Nederland: "Wij willen onze carbon footprint flink verminderen. Door gebruik te maken van innovatieve technologieŽn en schonere brandstoffen kunnen we bijdragen aan de reductie van CO2 en lokale uitstoot door transport."

Trucks met LNG-motoren zijn ook nog eens 50 procent stiller dan vergelijkbare dieselvrachtwagens. "Dit maakt het gemakkelijker om 's nachts goederen af te leveren, en in steden, wat weer operationele voordelen biedt", aldus Niemeier.
John Venstra, Iveco Benelux Business Director: "Voor ons bij IVECO is het duidelijk dat aardgas een degelijke en betaalbare oplossing biedt voor duurzaam transport. We zien steeds vaker dat vooruitstrevende bedrijven als Kuehne + Nagel die hun carbon footprint willen verlagen voor dit alternatief kiezen. En dan komen ze uit bij IVECO, de enige vrachtwagenbouwer met een complete serie aardgasmodellen, van lichte commerciŽle voertuigen tot zware trucks voor internationaal vervoer en bussen."

Voor meer informatie:
Kuehne + Nagel
Atoomweg 111
3542 AB Utrecht
www.kuehne-nagel.com

Publicatiedatum: 6-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: