Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Toeteren tegen tachograaf

"Bestelauto hoort werkpaard te zijn, geen melkkoe"

Een delegatie van evofenedex heeft op 30 mei op het Plein voor de Tweede Kamer een  protest gevoerd tegen het plan voor een verplichte tachograaf in bestelauto's. Exact om tien uur 's ochtends werd er luidruchtig getoeterd om duidelijk te maken dat de bestelauto in Nederland een werkpaard hoort te zijn en geen melkkoe.

Partijen in Brussel
Een aantal politieke partijen in Brussel willen dat in heel Europa de tachograaf verplicht wordt in bestelauto's en dat de ondernemers die ze gebruiken hun rijtijden gaan bijhouden. evofenedex vindt dat grote onzin. "Ruim de helft van de 820.000 bestelauto's in Nederland is actief in de service-industrie en rijden jaarlijks gemiddeld minder dan 18.000 kilometer. Dan is het absurd om rij- en rusttijden te moeten registreren", aldus Joost Sitskoorn, adjunct-directeur van evofenedex, die de actie in Den Haag samen met algemeen directeur Machiel van der Kuijl aanvoerde.

Petitie van leden

Meer dan 1500 leden van evofenedex hebben inmiddels een petitie getekend tegen de verplichte tachograaf. Symbolisch had de evofenedex-delegatie een fraaie T1 Volkswagenbus, de moeder aller bestelauto's, meegenomen naar het Plein.

Enkele Kamerleden namen alvast kennis van de actie. Onder hen Jasper van Dijk van SP, Hayke Veldman van de VVD en Eppo Bruins van de ChristenUnie. Ook VVD-staatssecretaris Eric Wiebes van FinanciŽn toonde belangstelling.

Bron: EVO

Publicatiedatum: 2-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: