Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toeteren tegen tachograaf

"Bestelauto hoort werkpaard te zijn, geen melkkoe"

Een delegatie van evofenedex heeft op 30 mei op het Plein voor de Tweede Kamer een protest gevoerd tegen het plan voor een verplichte tachograaf in bestelauto's. Exact om tien uur 's ochtends werd er luidruchtig getoeterd om duidelijk te maken dat de bestelauto in Nederland een werkpaard hoort te zijn en geen melkkoe.

Partijen in Brussel
Een aantal politieke partijen in Brussel willen dat in heel Europa de tachograaf verplicht wordt in bestelauto's en dat de ondernemers die ze gebruiken hun rijtijden gaan bijhouden. evofenedex vindt dat grote onzin. "Ruim de helft van de 820.000 bestelauto's in Nederland is actief in de service-industrie en rijden jaarlijks gemiddeld minder dan 18.000 kilometer. Dan is het absurd om rij- en rusttijden te moeten registreren", aldus Joost Sitskoorn, adjunct-directeur van evofenedex, die de actie in Den Haag samen met algemeen directeur Machiel van der Kuijl aanvoerde.

Petitie van leden

Meer dan 1500 leden van evofenedex hebben inmiddels een petitie getekend tegen de verplichte tachograaf. Symbolisch had de evofenedex-delegatie een fraaie T1 Volkswagenbus, de moeder aller bestelauto's, meegenomen naar het Plein.

Enkele Kamerleden namen alvast kennis van de actie. Onder hen Jasper van Dijk van SP, Hayke Veldman van de VVD en Eppo Bruins van de ChristenUnie. Ook VVD-staatssecretaris Eric Wiebes van Financiƫn toonde belangstelling.

Bron: EVO
Publicatiedatum: