Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer nauwkeurige houdbaarheidsdata door Zest Labs technologie

"De houdbaarheidsdatum van een product is niet meer dan een zwakke garantie." Zest Labs is een technologiebedrijf in Silicon Valley dat gericht is op het behoud van de kwaliteit van producten in de leveringsketen. Jaarlijks gaat er in de VS $30 miljard aan verspilde voeding verloren, dankzij de onjuiste houdbaarheidsdata van producten," Peter Mehring, CEO van Zest Labs

Zest Labs wil met het nieuwe hulpmiddel Zest Fresh, retailers helpen om de houdbaarheidsdatum van hun producten beter te bepalen. Op deze manier willen ze voedingsverspilling verminderen. Zest Fresh meet met een sensor constant de versheid van een product, vanaf de oogst tot in de winkel. In de VS wordt ongeveer $165 miljard (€147 miljard) aan voeding weggegooid. Dit is 40% van wat er totaal geproduceerd wordt. Hiervan is 33% gerelateerd aan de houdbaarheidsdatum. Het team van Zest Labs zag een mogelijkheid om door technologie een deel van deze verspilling tegen te gaan. 

Voor retailers en telers is het toepassen van de Zest Fresh technologie eenvoudig. Er hoeven alleen sensoren geïnstalleerd te worden. deze zullen de temperatuur, de vochtigheid en de lokatie meten. Dit gebeurt voordat de producten verspreid worden. De sensoren worden verbonden met de Zest Fresh cloud, waardoor de gegevens doorgezet worden naar andere deelnemers in de leveringsketen. 

De meeste retailers verwachten dat de producten die afkomstig zijn van de telers, nog tien dagen vers zullen blijven. Een aantal basisonderzoeken toonden aan dat slechts 30% van de producten zo lang vers bleven. Na de installatie van de Zest Fresh technologie bij de telers, steeg dat percentage naar 90%. 

Voor meer informatie:
fastcompany.com

Publicatiedatum: 7-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: