Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Francisco Gea, Belsan Lemons

Nieuwe citroen geeft sector wat kleur

Roze citroenen komen van origine uit CaliforniŽ maar zullen de komende twee jaar ook hun entree op de Europese markt maken. Belsan Lemons heeft 3.000 bomen aangeplant en verwacht over 5 tot 6 jaar zo'n 200.000 kilo te produceren. "We hebben een gok gewaagd met dit ras en moeten nu afwachten hoe ťťn en ander uitpakt," legt Francisco Gea uit. "We gaan met onze tijd mee en zien dat markten open staan voor nieuwe producten," licht Gea toe. 
Dit citroenras, dat als belangrijkste kenmerken roze vruchtvlees een een groen gestreepte schil heeft, is nog niet voor 100% verkrijgbaar in Spanje. Aanvankelijk zal het bestemd zijn voor catering- en foodservicebedrijven. "Het is een product voor fijnproevers," legt Gea uit. "De smaak is echter hetzelfde als die van traditionele citroenen. Het ras heeft als voordeel dat de schil volledig geel kleurt naarmate de citroen langer in de boom hangt. Dit maakt de hele onderneming wat minder risicovol voor het bedrijf uit Murcia omdat het weet dat het product zodoende altijd te vermarkten zal zijn.


Een aantal landen heeft al interesse getoond in de roze citroenen, waaronder Zweden, Noorwegen, Finland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. "De vooruitzichten op de internationale markt zijn goed met prijzen die variŽren van Ä3,00 tot Ä4,00 per kilo," aldus Gea. 

Voor meer informatie:
Francisco Vicente Gea Belmonte 
BelsŠn SL 
Tel. +34 630943670 
 

Publicatiedatum: 31-5-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: